KAKO POSTATI SREČNEJŠA MAMA?

Pozdravček mamice! Mamice, danes sem vam pripravila prav posebno objavo. Razmišljala sem o čem bi lahko pisala, da bi vas lahko pritegnilo...

Pozdravček mamice!

Mamice, danes sem vam pripravila prav posebno objavo. Razmišljala sem o čem bi lahko pisala, da bi vas lahko pritegnilo. 
Iskala sem in iskala in prišla na idejo da napišem objavo KAKO POSTATI SREČNEJŠA MAMA?

Ne dolgo nazaj sem napisala objavo SRČNA IZPOVED MAME:
http://www.modernamama.si/2016/01/srcna-izpoved-mamice.html, v kateri sem pisala o tem kako zapleten poklic je poklic medicinske sestre, kako težko si najdem čas za svojo Kim, ko pa delam turnus. 
Veliko mam se je popolnoma strinjalo z menoj. A vem da se boste tudi danes strinjale z menoj, ko bom napisala, da si prav vsaka mama od nas zasluži čas popolnoma samo zase, da se lahko posveti sama sebi.

Sama se razmišljala kaj mene dejansko res osrečuje, kdaj sem zelo srečna in kdaj to tudi ostali opazijo. 


5 POTI KAKO POSTATI SREČNEJŠA MAMA?
Izbrala sem 5 poti, kaj mene osebno osrečuje. Sama verjamem, da prav vsako mamo osrečujejo različne stvari. O teh katerih bom jaz pisala, osrečujejo mene in vem da tudi vas, verjamem da se bo marsikatera mama našla v tej objavi. 

1. NAKUPOVANJE
To je bila prva stvar, ki mi je padla na pamet. Shooping :), je tako da nas to osrečuje? Na splošno večino žensk...
Sama najraje nakupujem oblačila in kozmetiko, seveda pa tudi nakit. 
Tisti občutek ko si nekaj kupiš in kar žariš. :) Že samo nakupovanje hrane me izredno sprošča, seveda ko sem popolnoma sama. Izredno paše ko lahko v miru kaj kupiš in to brez kričanja in trmanja. :)


2. DRUŽENJE S PRIJATELJICAMI in MAMICAMI
Najbolj mi paše jutranja kavica, sploh čez teden ko sem kakšen dan fraj ali pred popoldansko službo. Ko z mamicam oddamo naše sončke v vrtec in se skupaj odpravimo na jutranjo kavo. 
Izredno mi pa pašejo tudi kavice v družbi Kim in njenih ostalih prijateljev, sploh v poletnem in pomladnem času, ko se lahko vsedeš nekam na sončka, v miru popiješ kavo, med tem pa se otroci igrajo na igralih. 


3. SKRB ZASE
Rade zavijete v kozmetični salon? Sama vsaj 3x letno, ponavadi si privoščim nego obraza ali manikuro. Bolj pogosto obiščem frizerski salon. To me izredno sprošča in izredno dobro se počutim, ko se grem kam razvajat.
Zelo rada pa si privoščim tudi kakšno vročo kopel, to je pa res super! 
Kako se pa ve rade razvajte, na kakšen način skrbite za nego telesa?


4. ČAS ZA PARTNERJA
V življenju mi zelo veliko pomeni družina in seveda moj partner. Prav vsi imamo vzpone in padce, tudi midva. In prav vsi bi si mogli vzeti čas, en za drugega. Že ogromno mi pomeni večerni pogovor, ko Kim odide spat in midva se skupaj stisneva na kavču in pogledava kakšen dober film.
Izredno pa sem tudi hvaležna za svoje starše, ki tako radi v varstvo vzamejo svojo vnučko Kim (Kim jih ima tako rada.. kar me res veseli) in tako imava kdaj pa kdaj čas tudi za kakšno kosilo ali večerjo. 
Ta mesec si bova privoščila celo London in to kar brez nje. :)


5. MEDITACIJA
In kot zadnjo, 5 pot do sreče, pa bi rada omenila tudi meditacijo, s katero sem se veliko ukvarjala preden je na svet prijokala Kim. Me je pa prav sedaj pot ponovno usmerila v to smer in spomnila kako uživam v sami meditaciji in kako sproščena sem po njej. 
Počutim se srečno, mirno in zadovoljno. 


Kaj pravite? Vam je všeč objava? Kaj pa vas osrečuje?

LP, Sandra

You Might Also Like

0 komentarji