Kim prebira knjigico: ROZI by LAURA PETAN

Pozdravljene mamice! Pred kratkim sem v stik prišla z odlično pisateljico LAURO PETAN , ki je napisala čudovito otroško knjigico z naslovom...

Pozdravljene mamice!
Pred kratkim sem v stik prišla z odlično pisateljico LAURO PETAN, ki je napisala čudovito otroško knjigico z naslovom ROZI
Lauro lahko najdete tudi na njeni FB strani LURA PETAN.
V otroški knjigi, s čudovitimi ilustracijami ki jih je za knjigico narisala TINA PERKO, boste našli 5 zgodbic o 4 letni rdečelasi deklici ROZI, ki je izredno navihan otrok. 
Njen karakter je izredno muhast, nagajiv in občasno tudi prepriljiv. Ne moramo pa niti mimo njene nedolžnosti, čutnosti in seveda občutljivosti, ki se prav tako pokaže v knjigi.

- ROZI 
V prvi zgodbici je nekakšna predstavitev punčke ROZI. Dobimo nekakšno podobo, kje živi, kdo so njeni prijatelji in prve njene dogodivščine.


- ROZI SI IZBERE LJUBLJENČKA
Naslov druge zgodbice je že na prvi pogled zanimiv. Gre za zgodbico v kateri imajo vsi otroci svoje hišne ljubljenčke in seveda si ga želi tudi ROZI. Izbirala je med pujski, petelinčki... in nato le najde svojega najboljšega ljubljenčka, backa Joca.


- ROZI DOBI NOVO KOLO
Gre za zgodbico, kjer ROZI izgubi svoj prvi mlečni zobek, ko jo prvič obišče zobna miška in ji pod blazino pusti njen prvi kovanček. Rozi si je izredno želela novo kolo in tako začne zbirati kovančke. 
A na koncu ji le rata in tako dobi svoje veliko rdeče kolo. To je bilo veselje...


- ROZI DOBI SESTRICO
Dobro veste kako je ko otrokom sporočite veselo novico, da bodo dobila bratca ali sestrico, tisti trenutek so izredno veseli, ko pa dojenček prijoka na svet, se vse spremeni in prav tako je bilo tudi pri ROZI. Zdelo se ji je da je izgubila prav vso pozornost svoje družine, zato se prav vse naredila da bi bila dojenček, tako kot njena mlajša sestrica ZORA. 
No pa saj veste, da se je na koncu vse lepo izšlo in Rozi je z veseljem sprejela svojo sestrico Zoro.

- ROZI SE OPRAVIČI
V zadnji zgobici gre za mali prijateljski prepir med ROZI in njenim prijateljem Tiborjem. 
Vsega je bila kriva Rozi, ki pa seveda tega ni hotela priznati. Bila je preponosna da bi se opravičila svojemu prijatelju. Po pogovoru z mamo je prišla le do spoznanja, da beseda včasih bolj bolijo kot udarci. Na koncu se je le opravičila. 


A ni prisrčna knjiga?! S Kim sva jo kar požirali, mogoče bolj jaz kot pa Kim. :)
Občasno je bila ROZI tako smešna, da se res nisem mogla nehati smejati, ta stavek mi je res vstal v spominu: 

»Še malo, pa bo prišla štorklja«, deklica v skrbeh vpraša mamo, »kdaj nameravajo babici povedati, da se bo dojenček rodil in da ne bo nobene štorklje. Ni želela, da bi bila babica potem razočarana«.

Heheh... prava mala navihanka. :)


CENA in KJE KNJIGO KUPITI?
Cena knjige je 15€. Sama pa sem pobrskala kje knjigo kupiti in jo našla v spletnih knjigarnah:
didakta.si, cangura.si, prav tako pa sem jo našla tudi na ceneje.si
Glede ostalih knjigarn pa moram povprašati kar Lauro in vam sporočim.

Mamice, splača se jo kupiti!!!

LP, Sandra in Kim!

You Might Also Like

0 komentarji