SREČKA NOSEČKA: Prvo 3 mesečje

Pozdravljene mamice! Pred kratkim sem vam sporočila čudovito novičko, da se naša družinica povečuje, da Kim v mesecu aprilu 2017 dobi brat...

Pozdravljene mamice!

Pred kratkim sem vam sporočila čudovito novičko, da se naša družinica povečuje, da Kim v mesecu aprilu 2017 dobi bratca ali sestrico. Kako se je vse skupaj začelo, kako sem izvedela, sem nosečnost načrtovala... vse to vas čaka v tej objavi. 

Mensturacija mi je zamujala približno 2 tedna, znakov da sem noseča nisem opazila, razen to da me je špikalo v prsih in prav tisto jutro pred testom mi je bilo slabo. Bil je ponedeljek ko sem se odločila da le naredim test in ker delam v zdravstvu, sem se odločila da mi vzamejo kar kri in tako bom točno vedela kaj se dogaja.
V mesecu juliju sem si menstruacijo prestavila s tabletkami, saj bi jo imela prav na morju, zato sem bila prepričana da mi zamuja prav zaradi tega, a sem se motila. 
Izvid sem dobila v roku 2 urc in priznam, da ko sem gledala izvid sem se tresla kot nora, nisem vedela ali naj jokam ali smejem. Najprej sem poklicala mamo (moja najboljša prijateljica), ki je vedela da sumim na to, da sem nosečka. Ona je nekako čutila, da sem noseča...saj veste, mame nas dobro poznajo. 
Naj omenim, da otroka s partnerjem nisva načrtovala, ubistvu sem si ga sama zelo želela, moj pa za enkrat še ne.
Sama delam v zdravstvu, v Kliničnem centru že 11 let. Delam ogromno, 2 vikenda na mesec, nočne in popoldanske, zato je moj partner veliko sam s Kim, niti na pamet mu ni padlo, da bi imel še nega otroka... aja pa še kužka imamo. 
Psihično sem se pripravila, da sporočim novičko in priznam, da sva bila oba v šoku. No, on se je res težko sprijaznil, sama pa sem se zelo veselila. 
No sedaj ko je prvo 3 mesečje mimo, smo vsi veseli in v pričakovanju novega člana.

KAKO DOŽIVLJAM DRUGO NOSEČNOST?
V primerjavi s prvo nosečnostjo se kar razlikuje. V prvi nosečnosti nisem imela nobenih slabosti, sedaj v drugi pa so me te redno spremljale, do skoraj 3 meseca. Še zdaj bi veliko spala, bila sem čisto brez energije in volje, za razliko od prve nosečnosti ko sem bila polna energije. 
Se je pa ponovno pojavil Išias in to celo prej, ter ponovno me je obiskala gospa Zgaga. 
Več o problemih zgago malo kasneje.
Trebušček je že velik, nekateri mislijo da sem že v 4/5 mesecu, nekateri me strašijo če imam dvojčke. :) Nuhalna svetlina je pokazala enega dojenčka in oba sva v super stanju, spol pa se na žalost ni še videl. 


Objavo namenjam tudi MUST HAVE IZDELKOM, v prvem 3 mesečju.

Izbrala sem 5 izdelkov, ki so me ta mesec redno spremljali, no razen Nosečkinega dnevnika, ki je prišel k meni proti koncu, a sem ga vse eno vključila, ker je res nuja od 8 tedna dalje.


LEKOVITA; Negovalna krema Nosečka & Zeliščni čaj Malinjak

To nosečnost me navdušuje krema Lekovita, katera je res Top.
Sem pozabila omenit, da so med samo slabostjo motile dišave, tako shower gel, parfum, deodorant.... vse me je sililo na bruhanje. Ta kremica me je rešila, krema brez vonja, ki sem jo prav tako uporabljala za ostale dele telesa. 
Na občutek je krema kot nekakšen mouse, kot bi bila rahlo penasta. Zelo dobro se naša in razmaže, super je mazljiva. Takoj ob nanosu je mastna, a se v kožo hitro vpije in jo super neguje.
Moram omeniti, da mi prva nosečnost ni prinesla niti 1 strije, zato upam da jih tokrat tudi ne bo.

Zeliščni čas Malinjak, pijem prvič. Gre za čaj, ki ga uživam 1x dnevno, saj je tako tudi priporočljivo.
Ima ogromno dobrih lasnosti:
- Lajša slabosti
- Mehča mišice medeničnega dna
- Preprečuje poporodne krvavite
Je super zakladnica vitaminov: B1, B3, E.
Vsebuje pa tudi; Železo, Mangan in Magnezij. 
Se ga bom kar držala. :)


NOSEČKIN DNEVNIK

Ko se ga prvič opazila sem si rekla: ''Joj zakaj ga niso imeli že v moji prvi nosečnosti?!''
To je bil moj prvi stavek in drugi ''Kako si želim biti ponovno noseča in vse skupaj doživeti s tem dnevnikom!''. In ko sem ponovno zanosila, sem se hitro spomnila na Nosečkin dnevnik.
Sedaj je tu, z menoj in mojim srčkom. Veliko ne bom pisala o njem, saj mu bom namenila čisto svojo objavo, saj si jo resnično zasluži.


ELEVIT in DONAT Mg

Redna spremljevalca že v prvi nosečnosti in tudi tokrat.
Donat Mg je bil redni spremljevalec tudi ponoči, celo spal je z menoj. Sedaj še ni hujšega, a takoj ko me začne peči zgaga ga popijem, samo požirek (ne rabim veliko) in že mine. Pa še prebavo mi super ureja. Enkraten je!

Elevit, Folna kislina z vsemi možnimi minerali in vitamini. Sodelujva že 2 nosečnost in sploh nisem pomislila, da bi kupila kakšno drugo Folno. 
Super odgovarja mojemu telesu. 


Redno tema na blogu bo SREČKA NOSEČKA, tako ko bo kaj novega se vam javim z novo objavo.
Do takrat...pozdravčki. <3

You Might Also Like

3 komentarji

  1. Cestitke se enkrat. <3 Meni je bilo tako slabo prve 4 mesece, da nisem mogla drugega kot lezati, pa cisto sem bila brez energije. :( Elevit pa mi ni ustrezal, mi je bilo slabo po njem. V drugi nosecnosti grem na drugo folno. Mi je pa kar zal, da nisem narocila noseckinega dnevnika. Sem pa dojenckovega, kamor bom zapisovala vse o nasi punci. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Čestitke <333

    Ja trebušček imaš res ful velik, zanimivo. Ampak si luškana, komaj čakam še kakšne fotke kako bo rastel buši <3

    OdgovoriIzbriši