HARTMANN Veroval: Testiranje celotne družine

Pozdravljene mamice! Danes pišem o malo drugačni tematiki, ki pa vse eno zelo dobro paše na moj blog. Pred kratkim sem dobila enkratno po...

Pozdravljene mamice!

Danes pišem o malo drugačni tematiki, ki pa vse eno zelo dobro paše na moj blog.
Pred kratkim sem dobila enkratno ponudbo za sodelovanje in sicer me je k sodelovanju povabil HARTMANN, ki je poznan po svoji zelo dobri ponudbi izdelkov za nego, zdravljenje, kot tudi za ponudbo meritvenih naprav.

Sama sem v test prejela 3 njihove najnovejše artikle za SAMOTESTIRANJE.
Gre za VEROVAL TEST, ki vam omogoča testiranje kar na domu. Na voljo je 8 različnih testov:
- Pregled želodca
- Pregled črevesja
- Holesterol
- Pomanjkanje železa
- Sečila
- Potrebujete antibiotik?
- Občutljivost na gluten
- Ugotavljanje alergij


Ker sem sama trenutno nosečka, sem izbrala hitri test SEČILA, POMANJKANJE ŽELEZA in ker je moj partner imel že nekaj časa na sumu, da bi bil lahko preobčutljiv na gluten, sem zanj izbrala še test OBČUTLJIVOST NA GLUTEN. 

VNETJE SEČIL
Prav tisti dan sem bila pri zdravniku, ker sem imela na sumu da imam rahlo vnetje sečil. 
Pogosto sem hodila na vodo in občasno me je tudi malo peklo. Po obisku zdravnika sem odšla na obisk podjetja Hartmann, kjer sem ob prejetju tega testa naravnost zavila k staršem, ki živijo v Ljubljani. Seveda zdravnikovega testa nisem mogla čakati, zato sem test opravila takoj. 
Test je pokazal malo bakterij v urinu, prav tako pa sem isti izvid naslednji dan dobila pri osebnem zdravniku. Tako da... test je dejansko 100% pokazal prav!

Kako je postopek potekal?
Preprosto! V sami embalaži se nahajata 2 testna trka, se pravi test lahko opraviš kar 2x. Poleg testnih trakov se v embalaži nahajajo tudi navodila, v katerih je opisan celoten postopek in priložena je tudi tabela, ki ponazarja rezultate.
V lonček sem ujela srednji curek urina in nato testni trak pomočila za 2 sekundi. Trak sem za 60 sekund položila na zaščitno folijo in tako počakala na rezultat. 

Mislim da je test idealen tudi za naše malčke, ki se že lahko polulajo v lonček. 
Zakaj bi jih za vsako malenkost vozili k zdravniku kjer je že tako preveč bolnih, če pa lahko test opravimo kar doma. No, če test pokaže slab rezultat se seveda nato odpravimo k zdravniku.OBČUTLJIVOST NA GLUTEN in POMANJKANJE ŽELEZA
To sta testa, ki ob hitrem testiranju potrebujta malo vaše krvi. Oba testa potekata enako.
Za test železa sem se odločila zato ker sem imela pogoste vrtoglavice in utrujenosti in tudi zato ker sem imela v prvi nosečnosti nizko železo.
Partner pa se je po istem postopku testiral za preobčutljivost na gluten.

V škatlici boste poleg navodil in poleg ponazoritve rezultatov našli tudi:
- RAZKUŽILNI ROBČEK
- PRIPOMOČEK ZA ZBADANJE
- STEKLENO KAPILARNO CEVKO 
- PIPETO
- POSODO S PUFROM ZA REDČENJE VZORCA
- TESTNO KASETO V ZAŠČITNI FOLIJI
- OBLIŽ

Kako postopek poteka?
Tu je postopek daljši. Naj najprej povem, da test lahko opravite popolnoma sami in ne rabite nikogar, da vam to naredi. Skratka, svojo blazinico prsta na roki sem najprej razkužila in nato počakala da se razkužilo posuši, saj me teko zbadanje ni peklo. Nato sem se s pripomočkom zbodla v prst in nato na kapljico krvi prislonila stekleno kapilarno cevko. Cevko sem nato namestila v posodo s pufrom za redčenje vzorca. Posodico sem malo potresla, da sta se kri in raztopina skupaj zmešali. 
Nato sem vzela pipeto in iz posodice vzela vzorček, ki sem ga nato v 3 kapljicah kapnila v okroglo polje v kaseti. Rezultat se je pokazal v 10 minutah. 

Oba rezultata sta bila NEGATIVNA in tudi enako je moj test na železo pokazal pri zdravniku.Če povzamem celoto, so testi res enkratni in priročni. Prav noben me ni razočaral ali pustil na cedilu, saj so navodila res jasna. 

Veroval teste boste našli v lekarnah, specializiranih trgovinah in seveda v njihovi trgovini Hartmann (Letališka v Ljubljani). Več o izdelkih si lahko preberete na naslednjih povezavah:
http://veroval.info/sl-SI
http://www.hartmann.si/
https://www.facebook.com/hartmann.slovenija/
Cene se gibljejo od 15€ do 25€. 

Lp, Sandra!

You Might Also Like

0 komentarji