RECEPT: BUČNA ROLADA

Pozdravček mamice! Ko sem včeraj na Instagramu in na Facebooku strani objavila sliko sladice, ki jo s Kim pripravljala, je bil odziv zelo ...

Pozdravček mamice!

Ko sem včeraj na Instagramu in na Facebooku strani objavila sliko sladice, ki jo s Kim pripravljala, je bil odziv zelo dober in prav zato sem se odločila da vam zaupam ta super recept.
Po receptu moje mame sva spekli BUČNO RULADO.
Recept je res preprost in vzame ti minimalno časa.



KAJ POTREBUJEMO ZA PEKO BISKVITA?
- 100g Bučnih semen
- 6 Jajc
- 6 Žlic sladkorja
- 1x Vanilij sladkor

POSTOPEK
100g bučnih semen najprej zmeljemo. Nato ločimo beljake in rumenjake šestih jajc. 
Rumenjaku dodamo 6 žlic sladkorja in vse skupaj stepemo. Poleg rumenjakov stepemo tudi beljake.
Gladki zmesi rumenjakov in sladkorja dodamo mleta bučna semena, vse skupaj na rahlo premešamo in h krati dodamo še beljake. 
Vso maso oziroma zmes, razporedim po pekaču, na katerega smo predhodno položili peki papir in ga malo namazali z oljem. Biskvit se peče 10 do 15 min, v predhodni ogreti pečici na 180 stopinj.

Po približno 15 min biskvit vzamemo iz pečice in ga ohladimo. Pripravimo kremo s katero bomo namazali biskvit rulade.

KAJ POTREBUJEMO ZA KREMO?
- 1x Velika kisla smetana
- 2 Žlici sladkorja v prahu

Ko kremo pripravimo, jo razporedimo po biskvitu oziroma vse skupaj lepo razmažemo.
Vse skupaj nato zvijemo v rulado in jo za kakšno urico položimo v hladilnik, da se vse skupaj lepo prepoji. 




Lp, Sandra!

You Might Also Like

0 komentarji