PA NE ŽE SPET!?

Pozdravljene mamice! Ta teden sem res slabe volje, saj je mojo Kim obiskala identična viroza, ki jo je imela točno 2 leti nazaj. Govorim o...

Pozdravljene mamice!

Ta teden sem res slabe volje, saj je mojo Kim obiskala identična viroza, ki jo je imela točno 2 leti nazaj. Govorim o ADENO VIROZI, ki je ena iz med  hujših viroz in lahko traja tudi do 3 tedne (pojavlja se v zagonih).
Adeno virus prinese ogromno stvari tako visoko vročino, bruhanje, drisko, kot tudi vnete učke. Nato pa sledijo še zapleti kot so bronhitis, bronhiolitis in tudi pljučnica, tako je vse to prinese prav ta virus. 

Hujšo obliko je imela 2 leti nazaj, ko je imela skoraj 10 dni 40 stopinj vročine in to resnično vsak dan. Vročino ji je tako hitro narasla, da se je dobesedno tresla. V 10min je narasla iz 36 na 40 in to po dveh urah ko je prejela sirup. To je bila zame in za mojega partnerja nočna mora.
Tudi kašelj je bil neznosen, v napadih kašlja (v večernem času) je tudi po 3x bruhala in prav vsak večer sem mogla do 2x preoblačiti posteljnino. Kašelj se je vlekel tja do 3 tedne in vmes smo ujeli še blago obliko pljučnice in nato pristali še na antibiotiku. 
Takrat sem si želela, da se to ne bi več ponovilo.

To soboto pa smo se potepali v Ljubljani, kjer so si ogledali lučke. Med samim sprehodom je moja Kim pogosto tarnala, da je utrujena in na koncu jo že pošteno zeblo. Zunaj ni bilo hudega mraza, +5 stopinj, zato mi je bilo res čudno kako jo lahko zebe saj je bila res toplo oblečena.
Ko smo prišli domov, mrzlica še kar ni ponehala. Lepo sva se stuširali, oblekli pižamico in se stisnili na kavču. Takrat sem začutila, da ima vroče čelo. Imela je vročine 38,5 in pred spanjem sem ji dala sirup za zbijanje temperature in za boljše počutje.
Noč je bila pestra, po 4 urah ji je temperatura ponovno narasla na 39. Zelo nemirno je spala in veliko stokala, meni pa se je paralo srce. 
Naslednje jutro je bila brez temperature in dokaj živahna, a to ni dolgo trajalo. Pred popoldanskim spanjem, se je povišana temperatura ponovno pojavila in tako se je nadaljevalo vse do ponedeljka zjutraj. Vmes so jo spremljale bolečine v trebuščku, dirska, slabost, vneti uček, smrkanje, kihanje in kašelj ki je sedaj vsak dan hujši. 
V ponedeljek popoldne sva obiskale zdravnika, ki je jasno povedal da gre za Adeno virozo. 
V torek se je stanje neko izboljšalo, vsaj tako je izgledalo in res sem bila vesela.
Danes pa je zgodba ponovno drugačna in slabša. Ponovno so se pojavile bolečine v trebuščku, kašlja kot nora in h krati še je naporna (kar jo razumem) saj bi se non stop samo stiskala na kavču.

Upam, da se vse skupaj ne poslabša in nas ponovno obišče pljučnica. 
Toliko planov smo imeli, pa vse je padlo v vodo. :(
Mamice, držite pesti da bo vse ok in da to hitro mine. <3


You Might Also Like

0 komentarji