NEGA OTROŠKE SUHE KOŽE

Hey mamice & nosečke! Objavo z naslovom NEGA OTROŠKE SUHE KOŽE  sem pripravila iz lastnih izkušenj. Otroška koža je še toliko bolj suh...

Hey mamice & nosečke!

Objavo z naslovom NEGA OTROŠKE SUHE KOŽE sem pripravila iz lastnih izkušenj. Otroška koža je še toliko bolj suha in občutljiva v zimskem času, s tem imam resnične izkušnje pri moji hčerki Kim. Z njeno suho kožo se bojujemo vsako zimo, ko se začne centralno gretje in prav takrat njena kožica postane suha, luskasta in občutljiva. Kim in njeno telo sta prav tako izpostavljena tudi različnim alergijam in očitno je vse to prevzela po meni. 
Sama se že od otroštva bojujem z alergijami na konzervanse, aditive...vse kar je umetnega, pa naj bo to hrana ali kozmetika.
Vse to se pokaže v alergijah po celem telesu in posledično moja koža postane tudi zelo suha in popolnoma enako je tudi pri Kim.
Prve alergije sem opazila pri pitju soka in uživanju sladkarij (še dobro da ni sladkosneda in najraje pije vodo ali čaj ). To še neko nadzorujemo, težje je nadzorovati suho kožo v mrzlih dneh. 
S čim in katerimi produkti blažimo suho kožo, si preberite prav v tej objavi. Pri Kim sem opazila najprej suho kožo po rokicah, nogicah, trebuščku... Letos ko je pa mraz še toliko hujši, je njena koža na obrazu rdeča, hrapava in predvsem srbeča. Pri njeni negi uporabljam različne kozmetične produkte in v težkih časih se obrneva tudi na njeno osebno zdravnico, ki nama predpiše lekarniško, negovalno kremo. Nad to sem res navdušena, saj je izjemno mastna, negovalna in prav tako tudi zelo hranljiva.
Nakupila sem že ogromno produktov in tu je nekaj tistih katerim z veseljem podarim to objavo.TUŠIRANJE in KOPANJE
Tu sem predvsem navdušena nad TRUDI kozmetičnimi izdelki.
Ta znamka nikoli ne razočara in uporabljava jo že dobro leto. 
Produkti so naravni in ji ne izsušijo nežne kožice. Naj poudarim da ni dobro vsako dnevno uporabljati gelov za tuširanje, saj lahko prav to dodatno izsuši njegovo kožico. Na blogu sem o tej znamki že pisala in tu sta povezavi: 
http://www.modernamama.si/2016/06/trudi-otroska-kozmetika-2.html
http://www.modernamama.si/2016/04/trudi-otroska-kozmetika.html

Trenutno sta v uporabi 2 Trudi izdelka za tuširanje in kopanje:

- NARAVNO OTROŠKO MILO ZA TELO IN LASE, ta je iz linije TUDI NATURE. Njegova glavna sestavina so ekstrati VRESJA in MARJETIC. Izdelek ji super odgovarja.

- MLEKO ZA KOPANJE S POMARANČNIM MEDOM
Kopamo se približno 1x tedensko (namakanje v vodici). Takrat ji dodam prav to mleko, katero je zaradi svojih sestavin zelo nežno. Vsebuje POMARANČNI MED in UREA (naravna vlažilna snov). 
V kopel ji dodam eno jedilno žlico kopalnega mleka in to popolnoma zadostuje. NEGA PO TUŠIRANJU
Tu sem izbrala 3 znamke BIODERMA, TRUDI in BIOLINE.
Enkratne znamke, katere nikoli ne razočarajo. Vse 3 kombiniram in jih občasno uporabljam. 

- V težkih zimskih časih najbolj prav pride znamka BIODERMA, ki je predvsem namenjena za atopike. Namenjena je tako za obraz, kot tudi za telo. Na prvi pogled izgleda zelo vodena, a se na koži izkaže drugače in suho kože ne pusti na cedilu. Izdelek je alergen in ga lahko uporabljamo dojenčki, otroci, kot tudi odrasli. 
Kožica je po uporabi resnično mehka in navlažena, o suhosti ni sledi približno cc 3 dni.

- TRUDI OTROŠKA KREMA Z RIŽEVIM ŠKROBOM
Kremica je načeloma namenjena za kožen gube dojenčka. A jo pri Kim uporabljam za nego celotnega teleščka. Formula je izredno bogata in dokaj mastna in zelo prav pride tudi med pojavom alergij, saj dobro deluje na  razdraženi koži...preverjeno!

- BIOLINE OLJE ZA TELO
V nego vedno vključim tudi olje in tokrat uporabljam znamko Biolne, ki je namenjena za naše najmlajše. Vsebuje naravna olja in je super tudi za masažo (Kim jo obožuje). NEGA OBRAZA
Letos so zelo nizke temperature pokazale svoje zobe tudi na obrazu moje Kim. Pojavila se je srbečica, rdečica in hrapavost.
Še dobro da imam LEKOBEBO kremico za obraz, saj nas prav ta rešuje. Krema, ki vsebuje MANDLJEVO OLJE in ČEBELJI VOSEK je pravi balzam za obraz. Kožo varuje pred vetrom in mrazom, ter pred izsušitvijo. O njej sem na blogu že pisala: http://www.modernamama.si/2015/12/lekobeba-kremica-za-mrzle-in-vetrovne.html.Naj poudarim: To je moja izbira in nobenemu ne vsiljujem nakup izdelkov, mi prisegamo na to in še dalje bomo. 
Hvala za branje :).


You Might Also Like

0 komentarji