5 RAZLIK MED PRVO IN DRUGO NOSEČNOSTJO

Pozdravljene mamice & nosečke! Danes bi vam rada predstavila svoje razlike med prvo in drugo nosečnostjo, razlike katere sem sama opaz...

Pozdravljene mamice & nosečke!

Danes bi vam rada predstavila svoje razlike med prvo in drugo nosečnostjo, razlike katere sem sama opazila. Res je da vsaka posameznica opazi različne razlike, lahko da se popolnoma nič ni spremenilo in tudi vse ostale nosečnosti doživlja enako.
Pri sebi sem izbrala tistih pomembnih 5, katere je vredno omeniti. 
So tako slabe, kot tudi dobre in prav vse je super doživljati. 
Prisotna je sreča, prisotni so strahovi, mimo tega preprosto ne morem.

1. BOLJ PRESTRAŠENA, BOLJ NAVDUŠENA
Tako je pride dan ko sem popolnoma na tleh in pride dan ko sem še bolj navdušena, kot pa v prvi nosečnosti. Že od samega začetka nosečnost ni bila planirana, zato so s tem prišli tudi dvomi in moja prestrašenost. Sedaj ko je že skoraj vse mimo, je navdušenost na višku. Seveda, glede tega ponagajajo tudi sami hormončki. 
Prestrašenost je sedaj usmerjena v moje pomisleke ali bom vse skupaj zmogla. 2 otroka?...hmmm vem da bo težko, a bomo zmogli. Navdušena sem predvsem na to, da bom mama 2 sončkom in da bom v svoje naročje ponovno lahko stisnila novorojenčka.
Navdušenje poveča še to, da bo tokrat fantek in da bom s ponosom mama sinu in hčerki. 


2. MANJ ZASKRBLJENA
Dejansko sem res manj zaskrbljena glede poroda. Vse mi hitreje mineva in nimam časa biti zaskrbljena. Strahovi so manj prisotni in tudi samega poroda me ni strah, temveč se ga še bolj veselim kot v prvi nosečnosti. Ni pa rečeno, da skrbi ne bodo prišle čisto na koncu, ko bo treba roditi. Imam nekakšen načrt svojega poroda in to v svoji glavi, ne na papirju. Ostajam pozitivna in strmim k najboljšemu načrtu. 

3. MANJ PRIPRAVLJANJA NA NOVEGA ČLANA
Joj, pri Kim sem tako hitela in komaj čakala da začnem z urejanjem sobice, oblačil... Tokrat je popolnoma drugače. 2 meseca je do konca in me vse to še čaka. Očitno res manj kompliciram, a upam da me moj srček ne bo prehitel. Drug teden me čaka urejanje papirjev na socialni in potem obljubim da se lotim oblačil in še ostalih nakupov, kar moram seveda še do kupiti. 

4. POZABIM DA SEM NOSEČA
Na začetku se mi je dogajalo da sem pozabljala da sem sploh noseča. Toliko je bilo stvari in dogajanja, da mi je to iz glave dejansko ušlo. Se je še kateri to dogajalo?! No, ni dolgo trajalo...
Trebušček se mi je začel hitro poznati in z njim je prišel tudi išias, kateri mi je dal vedeti da sem ponovno nosečka. 

5. DRUGO NOSEČNOSTI JE ČUDOVITO DOŽIVLJATI S PRVOROJENKO
Najboljše sem prihranila za na konec. To je najlepše v nosečnosti, sploh ko sva s partnerjem Kim povedala za nosečnost in da mamica v trebuščku nosi dojenčka. Njeno navdušenje in doživljanje tega trenutka je bilo neprecenljivo. Škoda da ga nisem posnela. :) Še isti da je vsem v vrtcu povedala. Res da si je želela sestrico, kot vsaka punčka...a je prav tako vesela da bo velika sestrica malemu bratcu. Sedaj me že vsak teden sprašuje kdaj se bo bratec rodil. :)


Hvala za branje in podporo!
Slike so vir Pinteresta!

You Might Also Like

0 komentarji