NOSEČNOST in BOLEČI IŠIAS

Pozdravček nosečke, ta objava je direktno za vas! Sama se že drugo nosečnost spopadam z bolečinami v hrbtenici, govorim o bolečini ki ga...

Pozdravček nosečke, ta objava je direktno za vas!


Sama se že drugo nosečnost spopadam z bolečinami v hrbtenici, govorim o bolečini ki ga povzroči išias. Gre za izredno ne prijetno bolečino, katera zna biti zelo nadležna, neprijetna in dolgotrajna.
Kako sem se sama spopadla z išiasom, vam zaupam prav v tej objavi. 


KAJ JE IŠIAS in KAKO GA PREPOZNAMO?
Gre za vnetje ishiadičnega živca v predelu ritnice. Prepoznale ga boste potem, kako se njegova bolečina širi v nogo, lahko celo do samega podplata ali celo prstov na nogi. Prisotni so celo mravljinci. V prvi nosečnosti sem ga spoznala v bolj blagi obliki, vendar me je vse eno položil v posteljo za cc 2 tedna. Tokrat je bil dosti huje in ob sami hoji sem preživljala hude bolečine, prisiljena sem bila celo šepati. Ko je bilo tako hudo in ko sem doživela vrhunec bolečine, sem bila prepričana da zaprosim za fizioterapijo ali celo protibolečinsko akupunkturo. A sem potrpela in nekje na sredini nosečnosti je popustilo...


KAKO SEM SE SAMA SPOPADALA Z BOLEČINO?
Sam ginekolog mi je takoj svetoval telovadbo in na splošne vaje za hrbtenico. Usedla sem se za računalnik in začela z iskanjem. 
Našla sem kar nekaj super povezav, katere so me popeljale do enkratnih vaj za išias v času nosečnosti. Vaje sem delala res previdno, ker me je včasih bolelo tudi med samim izvajanjem.

Najbolj sta mi koristili 2 vaji in sicer:
- IZMENIČNI IZTEGI ROK V RAHLEM POČEPU
- ROTACIJA STOJE V RAHLEM POČEPU
Prav te vaje sem našla na naslednji povezavi, kjer je na voljo tudi video z vajami. https://www.aktivni.si/aktivne-mame/video-kako-prepreciti-bolecine-v-krizu-v-casu-nosecnosti/
Priznam, da sem tudi sama poskusila kakšno čisto svojo vajo, ki je predvsem namenjena hrbtnim mišicam in hrbtenici, vse v mejah normale. Nosečke, same boste čutile kaj vam paše in kaj ne.
Seveda, če so vaše bolečine hude raje ne poskušajte nič same in se posvetujete s svojim ginekologom ali celo z fizioterapevtom. 

Sigurno pa sta tudi slišale za KINEZIO TRAKOVE, prav te trakove priporočajo tudi v času nosečnosti, ko se pojavi bolečina zaradi išiasa. Sama sem bila tik pred tem na si ga namestim, ko je bolečina dejansko izginila. Priznam, ne vem zakaj to kar na enkrat popusti, predvidevam da zaradi premika. Sem pa našla nekaj povezav na Youtube, kako si ga namestiti. Z veseljem delim z vami in vam tako olajšam bolečine.

Resnično upam da sem vam z objavo vsaj malenkost pomagal. 
Lp, Sandra


You Might Also Like

0 komentarji