SREČKA NOSEČKA; Ko vsi strahovi pridejo na plano...

Pozdravček mamice & nosečke! Ohhhh...meni se toliko dogaja, sploh v moji glavi. Danes sem vstopila v 32 teden nosečnosti in čas se eks...

Pozdravček mamice & nosečke!

Ohhhh...meni se toliko dogaja, sploh v moji glavi. Danes sem vstopila v 32 teden nosečnosti in čas se ekspresno hitro pomika. 
To je zame res prehitro... ta nosečnost mi bo minila ''5x'' hitreje kot prva. Zadnje trimesečje je zame res naporno, tako psihično kot tudi fizično. Na plano je prišlo ogromno strahov, noči niso prav nič prespane, Kim je zadnje čase svoje obnašanje zelo spremenila...lahko še kaj?! Že nekaj časa se spravljam za računalnik, da izlijem svoja čustva, strahove... za vikend nikakor nisem našla motivacije, preveč sem bila utrujena. Sedaj je novi teden in upam da tokrat najdem vsaj malo motivacije in napišem kar nekaj objav. VSE ME BOLI
O jaaa... dobesedno vse! Začeli so se lepi dnevi, jaz pa že komaj hodim in samo da sem malo dlje na nogah, me že vse boli od medenice navzdol. Hodim kot račka. Opazila sem tudi, da zvečer občasno zatekam. Tudi noči so težke, podočnjaki so vedno bolj vidni. V določenih položajih me zelo bolijo noge, pojavijo se mravljinci, tako v nogah kot tudi v rokah. Da ne govorim o nespečnosti, ko včasih prebedim pol noči. Če me pa nič ne boli, mi pa ponoči nagaja zgaga. Komaj čakam, da to mine! A dobro se zavedam, da je vse to vredno, saj me na koncu čaka pravi zakladek.

STRAHOVI, STRAHOVI in STRAHOVI
Do sedaj me res ni nič skrbelo. Ko pa sem vstopila v zadnje trimesečje me je kar stisnilo. Začela sem se zavedati kaj me spet čaka, kaj bom mogla ponovno dati čez... vso to porodno bolečino. 
Strah me je zapletov, o teh stvareh preveč vem in to samo zato ker sem sama medicinska sestra. Ah brez veze se obremenjujem...sej vem, poskušam ostati pozitivna kolikor se da. 

KIM IN NJENO OBNAŠANJE
Ne vem no... mislim da tudi ona čuti se bliža rojstvo njenega bratca in da bo mogla od takrat naprej mamico deliti. Ona je name zelo navezana in h krati zelo čustvena punčka. Prišla je v obdobje, ko se joka za vsako malenkost in ko kam grem pade takoj v panični jok. 
Skušam biti mirna, kolikor se da...a mi hormončki občasno ne dopuščajo. Prehitro povzdignem glas in vedno mi je žal. Zelo sem napeta, kar občuti cela družina. Tudi na mojega se včasih hitro znesem, res brez veze. V jok me spravi vsak kreg, vsaka grda beseda.

ZADNJI ULTRA ZVOK
Kot sem vam že na FB strani omenila je moj fantek v trebuščku že pravi veliki korenjak. Prehiteva za skoraj 2 tedna, kar me je kar stisnilo. Kim je bila dobesedno drobižek. Rodila se je v 37 tednu s težo 2660g in ko sva porodnišnico zapustili je imela le 2400g, skratka mini Kimi in porod je potekal perfektno in zelo hitro, pomoje tudi zato ker je bila sama po sebi mala. Ta je imel že v 31 tednu po vseh izračunih 2100g. Vse kar je zmeril (stegnenico, glavico, trebuščka) je prehitevalo za 2 tedna. Priznam, zelo sem se ustrašila in potem mi je še rekel, da lahko prej rodim. Pripravljena sem na vse....a pripravljeno skoraj ni.

PRIPRAVLJENO SKORAJ NIČ
Grozna sem...hahah, pripravljeno nimam skoraj še nič. No oblačila sem že oprala, čaka me še likanje. Urediti moram še previjalno in njene predalčke, katere bo Kim sedaj delila s svojim bratcem. 
Čaka naju še sestavljenje posteljice. Ta teden mislim pripraviti torbo za porodnišnico in opraviti zadnje nakupe. Pri Kim sem imela v tem času pripravljeno že prav vse. Ne vem kaj čakam sedaj. Nisem še začutila čas gnezdenja, očitno to še pride. 

Upam da te časi res hitro minejo in iskreno povedano, komaj čakam da bo tu april. :)

You Might Also Like

0 komentarji