IZKUŠNJA MODERNE MAME: Kuža in prihod novega člana

Pozdravljene! Nov dan, nova objava. Ta teden pišem že kar četrtič zapored. V moji glavi je veliko inspiracije, veliko navdiha o čem bi lah...

Pozdravljene!

Nov dan, nova objava. Ta teden pišem že kar četrtič zapored. V moji glavi je veliko inspiracije, veliko navdiha o čem bi lahko pisala. Vse moje objave so moje lastne izkušnje in v njih je vsa moja iskrenost. V tokratni objavi sem se odločila da zapišem svojo lastno izkušnjo o tem kako je naš kuža sprejel novega družinskega člana. Ob tem je bilo prisotnih veliko skrbi, a me je kuža res presenetil. Kako je vse skupaj potekalo si preberi prav v tej objavi.

Pred slabimi 6 leti sva se partnerjem odločila za novega člana in sicer kužka. Obema je bila všeč ista pasma in sicer BOSTON TERRIER. Tiste čase je bilo zelo težko dobiti to pasmo pri nas v Sloveniji, zato sva nanj čakala nekaj časa saj je prišel iz Češke. 
Poimenovala sva ga Shorty in to je bil najbolj ljubek kužek kar je možno. Vanj sva se zaljubila še v istem momentu ko sva ga zagledala. Super in prijeten karakter, z veliko ljubeznijo do otrok.
Shorty je bil star dobro leto, ko sem zanosila. Med samo nosečnostjo je bilo veliko razmišljanja o tem kako bo on sam sprejel novega člana/članico. Zelo je bil navezan na naju in bala sem se tiste njegove ljubosumnosti. Pripravljanja na to ni bilo veliko, edino veliko sem brala po internetu kako so drugi sprejeli novorojenčke. 
Prišel je dan ko sem rodila in prišel je dan ko sem odšla iz porodnišnice. Iskreno...zelo sem se veselila odziva mojega kužka. 
In takoj je bilo videti, da so skrbi popolnoma odveč. Ob prihodu v naš dom najprej hčerke Kim sploh ni opazil. Lupinico sva takoj položila na tla in mu jo pokazala. Malo jo je povohal in ker se seveda ni premikala mu seveda ni bila zanimiva. 
Na kavču je partner prehodno naredil prostor za najino punčko in zaradi varnosti sva okoli nje dala blazino za dojenje. Kuža je točno vedel kje je meja. No, pa se je naša punčka je zbudila in spustila glasek iz sebe. Opa...takrat pa je postalo zanimivo. V isti sekundi je bil pri njej in jo nepremično opazoval. Seveda jo je mogel tudi vso prevohati in to sva mu seveda pustila..vse do ene meje. Vidno je bilo da jo je zelo lepo sprejel. Klicali smo ga Shorty varnostnik, ker je bil vedno ob njej in jo nekako pazil. Z veseljem sva ga opazovala kako lepo jo je sprejel in kako jo ima resnično rad. Skupaj sta rasla in postala sta prava prijatelja. Shorty že od nekdaj obožuje njene male nogice in takoj ko je prilika jih poljupčka. :)
Zanimivo je šele postalo, ko sta se začela zavedati en drugega in prišlo je obdobje ko ga je Kim seveda začela grizti, ščipati, tepsti...o ja tudi to je bilo. A tako potrpežljivega kuža še nisem spoznala... pustil ji je vse in tudi malo ni bil hud na njo. Sva pa jo mi dva s partnerjem na kregala in njegov odziv je bil vedno zelo zanimiv. Vedno je prišel do naju in s svojo kretnjo pokazal naj ne bodiva huda na njo. In še vedno je tako. Vedno ga zelo prizadane če jo kregava ali če Kim joka. Lahko rečem, postala sta najboljša prijatelja. 

Kot sem brala ni internetu je veliko raziskav pokazalo, da so otroci ki živijo s kužki bolj zdravi. Iz naše strani lahko potrdim da je Kim res zdrava deklica (trkam), saj nikoli ni imela nobenih bronhitisov, bronhiolitisov ali kaj hujšega. Ne brani se njegovega lupčka in z veseljem ga stisne k sebi. 
Sem pa glede tega doživela ogromno zgražanja, kako lahko dovolim kaj takega. In po možnosti mi še kdo soli pamet, naj gre Kim sedaj umiti rokice ker je božala svojega lastnega kužka. Oprosti draga/dragi...a moj kuža je bolj čist kot ti...prav gotovo. 
Teh čudovitih trenutkov med Kim in Shortyem ne bi zamenjala za nič in komaj čakam še novega člana, saj bom tokrat komplicirala še manj. 

Zelo sem vesela da je naša družinca večja in večja! <3

You Might Also Like

0 komentarji