37 TEDEN NOSEČNOSTI: Na ta poseben dogodek nikoli ne bom 100% pripravljena

Pozdravček! Danes sem vstopila v 37 teden nosečnosti in sedaj se še predobro zavedam da se vse skupaj lahko začne vsak trenutek. Minilo je...

Pozdravček!

Danes sem vstopila v 37 teden nosečnosti in sedaj se še predobro zavedam da se vse skupaj lahko začne vsak trenutek. Minilo je ekspresno hitro, res! Ne znam vam opisat kako se že veselim svojega princa, da ga lahko prvič stisnem v svoj objem. Vsak dan upam da se bo že začelo, a še kar nič... no, vse ob pravem času in ko bo moj fant pripravljen. 

Ne vem za ostale nosečke, a zase lahko rečem da sem zadnje čase resnično pod resnimi vplivi strahov. Ja, strah me je in to poroda in kako bom lahko mama 2 sončkom. Bojim se da bi delala razlike, da bo kdo zapostavljen. Imam občutke tesnobe, srce mi občasno hitreje bije. Zelo mi paše da sem zunaj, ko o svojih strahovih nimam časa razmišljati in ko me sonček na polni s pozitivo.
Del mene komaj čaka rojstvo in da že mine ta naporna nosečnost. V medenici čutim prav vsako kot posebej, sploh zvečer ko ležem v posteljo.. komaj se obrnem iz boka na bok..neznosno je!
Drugi del mene pa se še predobro zaveda kako bo pogrešal ta čas, te brcike in vse te čudovite občutke, katere imamo čast ženske občutiti v nosečnosti. 

Postala sem prava živčna razvalina...obupna in grozna sem na trenutke. Zanimivo je, da se zelo dobro zavedam kako živčna sem in kako me vsaka stvar spravi iz tira. Naj raje bi bila sama in samo spala, a mi nespečnost in ''zgaga'' ne dopuščata. Že zdaj nisem spočita, kaj šele bo. No takrat vsaj ne bom pod vplivi nosečniških hormonov in vem da bo na koncu vse poplačano. :)

Zavedam se, da je rojstvo otroka res izjemen, poseben trenutek, za katerega v sebi nikoli ne bom popolnoma pripravljena. Veliko jih pravi, da je rojstvo slepi zmenek pri katerem spoznaš ljubezen svojega življenja. Se popolnoma strinjam! Ammmm... potem pa pridejo hude porodne bolečine in meni verjemite, da o tem med samim porodom ne bom razmišljala. Haha...si kar ne predstavljam da bi mi to kdo reku med porodom, po moje bi ga v isti sekundi nekam poslala, tudi partnerja...hehe. 

Nekako mi je lažje o tem pisati na blogu. Mislim da se bo veliko nosečk, mamic našlo v tem zapisu in na koncu se bomo temu vse smejale. Mame smo narejene, da še v istem trenutku ko svojega srčka/srčico stisnemo k sebi pozabimo na vse bolečine in slabe izkušnje iz nosečnosti...je tako?!


                                                      Kim v porodnišnici!

You Might Also Like

0 komentarji