IZBRUH TRME NE POMENI NIČ SLABEGA

Pozdravček mamice & nosečke! Smo v težkem, stresnem in trmastem obdobju. Prav to se dogaja moji Kim, mami pa je že tako v stresnem, te...

Pozdravček mamice & nosečke!

Smo v težkem, stresnem in trmastem obdobju. Prav to se dogaja moji Kim, mami pa je že tako v stresnem, tečnem in s hormoni nabitem obdobju. Vsi smo na trnih in potem še ta pika na i, ko je Kim pogosto začela trmariti in vsaka druga beseda je NE, preprosto ne uboga nič. Vem da to ni nič slabega, temveč popolnoma normalno obdobje katerega sama jemljem za osebno rast. V bistvu je to test staršev, koliko dejansko prenesemo. Sama nisem dovolj trpežna, da bi na vsako trmo, izpad ali kričanje odreagirala čisto mirno. A poskušam...res poskušam da preštejem tam do 10, zadiham in se pogovorimo res v miru in brez kričanja. Edino kar mi hodi sedaj po glavi je: ''pa lih sedaj ko se bo bratec rodil in ne nazadnje bom s teboj imela več dela kot z njim''. Ne jemljem to kot slabo, saj se zavedam da to čaka prav vse mamice. 

NOČE SPREJETI BESEDE NE
To je nekaj najtežjega, ko je tako trmasta da naju niti noče poslušati, kaj šele slišati besedo NE. Tako se dere in kriči, da naju itak potem ne sliši. Ubrala je popolnoma svojo taktiko kako naju bo res preslišala...mislim...dobro ji gre. :)
Včasih pa zabrusi takšen odgovor, da te dobesedno pusti brez besed. Trudiva se po najboljših močeh, a res da včasih ne gre da ne bi povzdignila glasu. Tudi kazen jo pričaka, saj to je nekaj najhujšega in takrat se res zave da je nekaj narobe.

KAKO SE ODZOVEM NA NAPAD TRME?
Različno, odvisno od dneva in moje volje. Kot sem omenila že zgoraj, včasih sem popolnoma tiho, včasih še sama vreščim, včasih jo pričaka kazen, včasih se popolnoma v miru pogovorimo.
Tudi s partnerjem sem med seboj brzdava in sicer ko sem jaz popolnoma znervirana ona prevzame vajeti in spelje pogovor ali pa čisto kontra. Mislim, da ne delava nič narobe, samo pač hočeva da zna sprejeti besedo NE in vso kritiko ki sodi zraven.

KAKŠNA KAZEN SLEDI?
Najhuje je ko ji v lepem, toplem dnevu rečem da ne gremo ven če se ne umiri. Uffff.. takrat ponavadi reagira še hujše in nenazadnje ostanemo res doma. Ostane tudi brez tablice, kar ponavadi ni taka panike, saj se potem igra s kakšno drugo igračo. Huje je če ji prepovem risanke. Zadnjič sem ji dala delo, brisanje praha...se je na začetku zelo branila, nato pa celo uživala in spraševala kaj lahko še postori. :)
Prav tako jo pošljeva tudi v svojo sobo, da premisli kaj je naredila narobe in nato lahko ponovno pride k nama.

PA TO NI VEDNO SLABO
Še zdaleč od tega...Jaz pravim da je to dobra lastnost in bo v svojem življenju znala reči NE in ne vedno vsem ustreči. Kot sem že omenila je to za starše osebna rast, ko nas otroci učijo kako brzdati same sebe. Otroci so naši učitelji in vem da se s tem večino mam res strinja. Kljub vsemu...imejmo se radi, saj je ljubezen tista ki nas resnično druži in drži skupaj <3You Might Also Like

0 komentarji