OČITAJO MI, DA DELAM ISTE NAPAKE

Pozdravček mamice & nosečke! Kaj ni čudovito k sebi stisniti svojega otroka, po možnosti dišečega novorojenčka?! Ne morem se upreti te...

Pozdravček mamice & nosečke!

Kaj ni čudovito k sebi stisniti svojega otroka, po možnosti dišečega novorojenčka?! Ne morem se upreti temu da ga ne bi crkljala, lupčkala in vse kar spada zravn. 
Zadnje čase pa posledično veliko poslušam o tem, da ne bom ponovila istih napak kot pri moji prvorojenki Kim. To so besede prav mojih staršev in iskreno to nočem slišati. To je moj otrok in posledice bom nosila jaz in ne ona dva. Za očeta vem da to ne bo bral, za mamo pa sem 100% da te objave ne bo zgrešila. Nista zamerljiva in mama se bo temu le smejala, ane mami?! 😉

Pri prvorojenki Kim nisem mogla mimo, da je ne bi imela v naročju.
1. Imela je kisli refluks, posledično je zaradi tega veliko jokala in kljub dvignjenemu vzglavju jo je to zelo motilo. Le kje bo, kot pri mami v naročju. 
2. Krčki, ki so se začeli takoj po 3 tednu in kaj je sledilo, nošenje po rokah. Poskusili smo prav vse in najbolj nam je zalegla Bownova terapija in pa kombinacija kapljic Coliprev, ter probiotika Bio Gaia. Trajalo je pa cc dober mesec.
3. Ko so krčki minili so prišli zobki. To je bila naša nočna mora. Kim je bila tisto poletje jokica, jokica in še 1x jokica. Neznosno je bilo, res! Ko je bila stara pol leta smo skupaj odšli na naš prvi dopust na obalo in kaj je sledilo?! Odhod domov že po 3 dneh, ker je bilo res neznosno. Zelo se mi je zasmilila, ker ji res nisem mogla pomagati. No, pa se je izkazalo zakaj je tako prejokala tisto poletje. V svojem 7 mesecu starosti je ven pokukalo kar 7 zobkov. Takoj mi je bilo kristalno jasno zakaj je toliko jokala, bošček moj.


                                                      Kim, ko je bila še mala 💗

Vam je jasno zakaj je bila večino časa pri meni v naročju? Kako naj jo pustim jokati? Nimam srca in tudi sama sem zelo čustvena in takšne stvari so me včasih preveč ganile in posledično spravile v jok. Želela sem si biti močna, a občasno sem se zlomila. Res pa da se je Kim hitro razvadila in navadila na moje naročje, postala je mala razvajenka maminega naročja. 😊
Veliko je spala tudi pri meni, uspavati sem jo mogla v naročju (ritka se je tresla ob vsakem uspavanju), mami je bila zakon!

Srečo imam da je Nik popolnoma drugačen otrok, niti malo si nista podobna. Ta otrok dejansko ne joka in je vidno zadovoljen otrok. 
S partnerjem ne moreva verjeti, da je čisto nasprotje najine prvorojenke. Prav uživava in čutiti ni nobene napetosti, upam da bo tole trajalo. Sej včasih malo potečnari in takrat ga z veseljem vzamem v naročje in ga stisnem, ter pocrkljam. To so res najlepši trenutki, občutek ko se otrok pri tebi umiri je res najlepši. 
No in takrat nastopijo komentarji mojega očeta... ''Sandra, da ga ne boš preveč razvadila, saj veš kako je bilo pri Kim''. Sem raje kar tiho, ker bi hitro lahko padla v konflikt z njim. Pa daj no... kako naj se uprem temu nedolžnemu bitjecu, ki kar kliče po objemčkih, poljubčkih.... Mislim da vsaka mama rada stisne k sebi svojega otroka, to so najlepši občutki ki se jih z besedam ne da opisati in to moški ne bodo nikoli čutili, niti vedeli kako je nam mamam in kako to doživljamo. Saj ne rečem, da oni kaj podobnega ne čutijo... o ja pa še kako, sam pomoje čisto drugače kot me mame. 

Zame je crkljanje mojega otroka nekaj najbolj čarobnega. 💙
Lp, Sandra

You Might Also Like

0 komentarji