PORODNA IZKUŠNJA IZ DRUGE NOSEČNOSTI

Pozdravljene mamice in nosečke! Končno je za mano, porod mislim, ker nosečniškega trebuščka in male brcike že pogrešam. Vsake toliko časa ...

Pozdravljene mamice in nosečke!

Končno je za mano, porod mislim, ker nosečniškega trebuščka in male brcike že pogrešam. Vsake toliko časa se še kar primem za trebuh in čakam kakšen odziv. A nič za to...najlepši zakladek imam sedaj vsak dan v svojem naročju in prav to je neprecenljivo.
Domov sva prišla v sredo in za vas sem že pripravila svojo prodno zgodbo. Priznam da sem mislila da sem vse doživela že pri prvem porodu, saj je bil že ta za prvi porod zelo hiter, dobre 4 urce. A sem se totalno zmotila. Neverjetno doživetje, ki ga z veseljem delim z vami. PETEK 7.4.2017 - LUŠČENJE ČEPA
Čisto navaden dan, poln bolečin v medenici. Večinoma dne sem počivala saj so bile zadnji dnevi res boleči, sploh v predelu sramne kosti in ponovno se je pojavil išias in komaj sem se ponoči obračala, saj je bila bolečina v sramni kosti res pekoča in neznosna. Prav ta dan sem na spodnjem perilu opazila luščenje čepa. Bil je kar konkreten kos sluzi, ki je bil belo-prozorne barve. Res da nisem kaj dosti mislila na to da je to res čep, ker sta bila sluz in izcedek zelo pogosta med to nosečnostjo. Redno je bil v uporabi dnevni vložek. 

SOBOTA 8.4.2017 - LUŠČENJE ČEPA in TIŠČANJE DOL
Še huje kot v petek. Kljub mojim bolečina sva se s Kim zjutraj odpravili v mesto, na sončka in kavico. Do mesta je še nekako šlo, rabim približno 10 min hoje, a nazaj sem že res komaj hodila. Komaj sem čakala da se vležem in počijem. Takoj po prihodu iz mesta, sem na spodnjem perilu ponovno opazila čep, ki pa je tokrat bil rjave barve in takrat sem točno vedela, da se bo v roku 2 dneh začelo dogajati. Ta dan sem res večino časa preležala, sploh nisem vedela v kateri položaj se naj dam saj me je res zelo bolelo. Zvečer sem se le odločila za toplo kopel, ki mi je res omilila bolečine....a ponoči sprožila popadke. 

NEDELJA 9.4.2017 - BIG DAY!
Iz sobote na nedeljo ponoči sem opazila rahle krče, ki so bili vedno bolj redni. Ko sem zjutraj vstala iz postelje se je iz mene vlila nekakšna tekočina, sama sem takoj pomislila na plodovno vodo. Popadke sem imela na 7-10 minut in brez pomisleka sem takoj zjutraj poklicala svoje starše, da pridejo po Kim in po našega kužija. Nato sva s partnerjem odločila za obisk porodnišnice. Po pregledu so ugotovili da sem že odprta 3cm in da imam neredne popadke. Prav tako so tudi ugotovili, da mi ne odteka voda (opravljen test), temveč je ponagajal zelo redek izcedek. Na voljo sem imela da ostanem na oddelku ali pa grem domov in tam čakam da se konkretno začnejo popadki. Seveda sem se odločila za dom, saj se tam najbolje počutim. Ob prihodu domov, naju je oba s partnerjem popadlo gnezdenje in res sva imela generalno čistko. :) 
Še likat sem se spravila, ponavadi to opravilo res sovražim. Res sem se hotela čim več gibati, da bi postali popadki pogostejši in močnejši. Med samim delom so bili na 5 min, a ko sem se umirila so se umirili tudi popadki in tako so bili spet redkejši in slabši. 
Joj, zelo sem bila nestrpna in zelo neučakana. Po navodilih babice sva se s partnerjem odpravila tudi na sprehod, ki je prav tako pospešil dogajanje. Okoli 18 ure sem se odločila za toplo kopel, v upanju da bo tudi ta kaj pomagala. Okoli 19 ure sem sedela na kavču, na kar sem v sebi začutila nekakšen mehurček kako je počil, v istem trenutku sem vstala in v curku se je vlila plodovna voda. Takrat se vedela, da gre za res... popadki takoj na 3 min in res sem vedela da moram takoj v porodnišnico. 
Priklopijo me na CTG, kjer se takoj opazi močne popadke in odprta sem bil 5cm. Odločim se za klistir, ki mi je res pomagal že v prvi nosečnosti in pospešil odpiranje. Ob 19.40 uri se namestim v porodno sobo, res sem si želela tiste velike sobe, z najnovejšo posteljo in pa seveda radio z muziko in res kot da bi me nekdo uslišal. Po posvetu s partnerjem se ponovno odločim za Ultivo, a h krati povem da če bi bilo po moje ne bi vzela nič in takoj rodila... bila je želja rečena v hecu. Babica se po mojih besedah ponovno odloči, da pogleda koliko sem odprta in sledi pravo presenečenje. Odprta sem bila 10cm in sledili so samo še potisni popadki, ki pa so dobesedno svinjsko boleli. Bilo je res hujše kot pri prvem porodu. Imela sem 2 enkratni babici kateri sta res lepo skrbeli zame. Čeprav težko, sem jih poslušala in upoštevala in tako ekspresno rodila v 20 minutah. 
Ob 20.02 se nam je pridružil fantek po imenu NIK, s težo 3340g, velik 52cm in obseg glavice je meril 34cm. Presečna sem bila ker se nisem popolnoma nič strgala in povem vam, da sem bila po porodu kot rožica in polna energije. Izjemno ponosna nase in seveda ne morem mimo da ne pohvali mojega partnerja, ki bi vse dal zame da bi bolečina popustila. Hvaležna sem mu za vsak stisk roke in od samih bolečin je v roko prejel tudi kakšen moj ugriz...haha. Hvala ti! <3
Tiste 3 urce v porodni sobi so minile kot nič in okoli 23 ure so me odpeljali na oddelek. V Kranju je navada da otroka v nočnem času lahko oddaš in se tako do dobra naspiš. Pripeljejo ti ga samo v času dojenja oziroma hranjenja. Ponoči sem zelo malo spala, sej sem bila še vedno pod vplivom adrenalina in vseh možnih vtisov. 
Nepopisna sreča! Tako ponosna nase, kako hitro sem lahko rodila svojega princa. Dejansko se je uresničil moj porodni načrt, katerega sem imela v glavi celo nosečnost. Popolna nosečnost in še bolj popolni porod, vse kar si lahko želi vsaka ženska. Ne morem pa mimo, da ne bi pohvalila vsega osebja v Kranjski porodnišnici. 

Hvala za vso pozornost in če si še niste prebrale moje PRVE PORODNE IZKUŠNJE si jo lahko preberite na naslednjem linku.
http://www.modernamama.si/2017/01/porodna-izkusnja-iz-prve-nosecnosti.html.

You Might Also Like

1 komentarji

  1. Super, krasno, res... :D Tudi jaz si želim, da bo moja druga porodna izkušnja boljša. :)

    OdgovoriIzbriši