PRIHOD NOVOROJENČKA DOMOV in PREŽIVLJANJE PRVIH DNI

Pozdravček mamice & nosečke! Pred kratkim sem pisala o dnevih v porodnišnici http://www.modernamama.si/2017/04/prvi-dnevni-v-porodnisn...

Pozdravček mamice & nosečke!

Pred kratkim sem pisala o dnevih v porodnišnici http://www.modernamama.si/2017/04/prvi-dnevni-v-porodnisnici-in-izkusnja.html, tokrat pa sem se odločila da napišem še objavo o prihodu novega člana v naš dom in kako smo preživeli prvi teden. Za mamice je to stresno obdobje, no vsaj zame je bilo, vsaka doživlja drugače. Včasih se še predobro zavem da malo pretiravam s svojim sekiranjem. Bila je sreda ko so naju odpustili iz porodnišnice. Seveda sem bila zelo vesela, saj bom spet ob mojih najdražjih. Najbolj sem pogrešalo mojo Kim. Prav ona se je prihoda svojega bratca najbolj veselila. Ne da ji nisem zaupala, a vse eno so me obdali dvomi če ga bo sprejela tako kot mora. Tudi sama sem pretiravala in obdali so me enaki strahovi kot pri moji prvorojenki. 
1. Strah me je bilo zlatenice, katera je bila na meji, a so me vse eno spustili domov. Po treh dneh doma je patronažna ugotovila da Nik izgublja na teži in ni ji bila všeč njegova rumena barva, zato se je odločila da ga ponovno pošlje v porodnišnico. Ah nič hudega sem si mislila, a ko je odšla so se mi vlile solze. Preiskave v porodnišnici so pokazale, da zlatenice ni. Ufff kakšno olajšanje, kamen se mi je odvalil od srca. 
2. Ker dojenje ponovno ni steklo (kot že v prvi nosečnosti ne) sva ponovno pristala na flaški in na adaptiranem mleku. Kot pri Kim sva tudi sedaj kupila Baby love mleko. Kim je zelo odgovarjal, Nika pa je po parih dneh zaprlo. Tako se mi je smilil, ko se je matral kakati. Dodajala sva mu vodo in zamenjala mleko. Odločila sva se tudi za nakup Bio Gaie, ki je super probiotik (uporabljala sva ga že pri Kim). Prebava je super stekla. 
3. Polivanje... spet, a v mejah normale. Pri Kim je bilo prav noro, zato me je skrbelo tudi pri Niku a se je hitro izkazalo drugače. 
4. Težo je res počasi prodobival, v 5ih dneh je dobil le 10g. Sedaj je teža zalaufala in v 3 dneh je pridobil 150g. Mami pa res srečna!

Strah me je bilo prve noči, vstajala sem na 2 urci in ga opazovala če je vse ok. Skrbelo me je ali bo dosti pojedel ali bo dobil na teži, da ne bo preveč spal ali zavračal hrano. Mislim, da bi lahko še naštevala....  Tako nekako sem sama doživljala.
Prvi teden je na splošno potekal super in umirjeno. Nik je res priden fantek, skoraj nič ne joka, je in spi... tako je še sedaj. KAKO JE KIM SPREJELA NIKA?
Najlepše, boljšega sprejema ne bi mogla doživeti. Nežna, čutna, skrbna in še zdaj je enaka. V prvem tednu ga ni izpustila iz pred oči, če bi bilo možno bi ga še ponoči hranila z menoj. :) Vsako previjanje je bila z menoj, hranila ga ja po flaški, ga držala v naročju, lupčkala in božala ga je konstantno. Sedaj se je to seveda že umirilo. Včasih je bila kar naporna, ker mi je bila konstanto za petami, a kot sem že omenila se je stvar umirila. Pred tem se niti igrala ni, ker je bila vedno ob njemu. Vesela sem, da ji res lahko zaupam in ker tako lepo skrbi za svojega bratca. 

KAKO JE KUŽA SHORTY SPREJEL NOVEGA ČLANA?
Prvi dan je bil pravi mali firbec, nič mu ni bilo jasno kaj smo to pripeljali domov. Dokler se Nik ni premikal, mu niti ni bilo zanimivo, ko pa je dal glasek od sebe se je stvar spremenila. Postal je pravi mali varnostnik in tudi ko pridejo obiski ali patronažna je dal jasno vedeti da želi biti zraven. Zelo je zaščitniški in enako je bilo pri Kim. Ponosna se na njega, ker je res krasen kuža ki ima zelo rad otroke. 

Ne morem mimo enkratnega partnerja, kateremu se te dni izteka očetovski dopust. Ne vem kaj bi brez njega... kuha, pospravlja, skrbi zame kot se spodobi. Vse pohvale dragi moj, vsaka si lahko želi takšnega partnerja. <3

Lp, Sandra

You Might Also Like

0 komentarji