PRVI DNEVI V PORODNIŠNICI in IZKUŠNJA S KRANJSKO PORODNIŠNICO

Pozdravček mamice & nosečke! Ker je moj Nikec zelo priden, ima mamica časa na pretek za nove zapise in objave. Tokrat pišem že tretjo ...

Pozdravček mamice & nosečke!

Ker je moj Nikec zelo priden, ima mamica časa na pretek za nove zapise in objave. Tokrat pišem že tretjo objavo od kar sem rodila. Idej o čem bi pisala imam res veliko, od kar sem rodila je moja glava polna inspiracij. Pričakujete kar nekaj zapisov te dni, saj imam res veliko navdiha. 

Tokrat boste brali o prvih dneh dneh v porodnišnici oziroma o vseh 3 dneh, kako sem jih doživljala in preživljala. Zakaj sem ponovno izbrala Kranjsko porodnišnico, kako sem bila zadovoljna z osebjem? Nad čem sem bila res navdušena? 

POROD
Že takoj ko sem v drugo zanosila, sem bila odločena da ponovno obiščem Porodnišnico Kranj. Že v prvo sem bila res navdušena in doživela sem res prijetno izkušnjo. Brez dvoma bi jo izbrala vsakič.
Dnevi v porodnišnici so kar dolgi, sploh če imaš pridnega fanta ob sebi. Otroka, ki nič ne joka, je zelo priden in izredno zadovoljen. Kot sem omenila že v enem iz med prejšnjih objav, sem 9.4.2017 porodnišnico obiskala že v jutranjem času in prav takrat sem ponovno srečala babico, ki mi je pomagala že pri prvem porodu. Res sem bila navdušena, ker sem bila res zadovoljna z njo in še isti trenutek sem upala da ostanem v porodnišnici in rodim ponovno z njeno pomočjo. A sem se malo uštela in tako so me po hitrem postopku poslali domov, kjer sem čakala tiste prave popadke. Malo razočarana...a vse eno v upanju da se isti dan še srečava. Ponovno sem se v porodnišnico vrnila malo po 19 uri in prav takrat se je začela nova izmena. Ob sebi sem imela kar 2 krasni babici, brez katerih si ne predstavljam poroda. Tudi ginekolog je bil super in prijazen. Vse pohvale porodnem bloku. 

ODDELEK
Okoli 23 ure so me odpeljali na oddelek. V Kranjski porodnišnici je navada, seveda če mama to želi, da otročka lahko za čez noč oddaš sestram in se tako do dobra naspiš. Seveda sem to tudi izkoristila, čeprav prvo noč skoraj nič nisem spala. Bila sem polna adrenalina in čudovitih vtisov. Ob prihodu na oddelek sem takoj dobila malico in pristop nočnih sester je bil res prijeten. Noč je bila kar dolga in res se mi je vlekla. Okoli 5 ure zjutraj so mi pripeljale Nikca in okoli 6.30 ure so ga odpeljale ne nego. Takrat ima mama čas zase, za tuš, nego in seveda zajtrk. Joj meni je bila hrana v porodnišnici fantastična, sem bila že v prvo zelo navdušena. Veliko vas me je spraševalo, koliko vložkov in mrežastih hlačk sem dobila na oddelku. V predalu sta me čakala 2 paketka Vir vložkov in nekaj mrežastih hlačk. Sama sem imela vsega dovolj, je pa to seveda čisto odvisno od posameznice koliko krvavi oziroma koliko ima močno čiščo. Pred zajtrkom je sledila vizita za mamice. Po samem zajtrku so mi pripeljali dišečega Nikca. Sveže skopan je res čudovito dišal. K meni je pristopila jutranja sestra, katera je skrbela samo za novorojenčke. Pomagala mi je pri pristavljanju oziroma dojenju. Vse mi je super razložila in res se mi je posvetila. Prsi se mi v nosečnosti niso prav nič spremenile in takoj mi je sestra dala vedeti, da očitno tudi mleka ne bo in enako je bilo že v prvi nosečnosti. Nik je vlekel super in res sva ustrajala, a mleka ni bilo in ni bilo. Bradavice so mi popokale do krvi, bilo je groza. Revež se je res matral, da bi dobil kaj mlekca...a nič. :( Odločimo se za dodatek. Spet je sledilo moje osebno razočaranje, pa zakaj spet?! Se pa res nisem toliko sekirala kot v prvo, sem se kar po hitrem postopku sprijaznila in uživala v najinih prvih skupnih trenutkih. V dopoldanskem času je sledila tudi otroška vizita, pri kateri je prisotna tudi mama. Vse je bilo super, razen na desnem ušesu ima mali fibron oziroma nekakšen izrastek, katerega bo treba odstraniti kirurško. A nič zato, dokler je Nik zdrav! Obiski so bili dnevno omenjeni na 2 urci in te 2 urci sta minili res prehitro. Obiskal me je lahko kdor koli in te dni ki sem jih preživljala v porodnišnici me je obiskal partner, hčerka in pa svakinja. Moje počutje je bilo iz dneva v dan boljše in zaradi kratkega poroda sem imela res ogromno energije. V torek so mi celo omenili, da bi lahko odšla domov, a ker je imel Nik rahlo povišan bilirubin sva ostala še 1 noč. Vsako noč sem spala boljše in končno dočakala sredo, ko sva z Nikom zapustila porodnišnico. Nepopisno veselje!

Z veseljem pohvalim prav vsako sestro posebej. Njihov pristop je res prijazen in prav takšna mi mogla biti vsaka sestra. Veliko potrpljenja imajo v sebi in sama pravim, da so rojene za to, za prav ta poklic. Vse pohvale porodnišnici Kranj!

Lp, Sandra!

You Might Also Like

1 komentarji

  1. Žal je moje mnenje o kranjski porodnišnici povsem drugačno, dva poroda in eden bolj porazen kot drugi. Niti slučajno si ne zaslužijo naziva dojenčkom prijazna porodnišnica. Jaz ne prestopim več praga te porodnišnice, žal.

    OdgovoriIzbriši