KAKO SE REŠITI SLABE VESTI in POSTATI SAMOZAVESTNA MAMA?

Pozdravček mamice & nosečke! Ta teden sem pisala, kako mi je moj Nikec vzel jutra, ki so mi do sedaj res veliko pomenila. No, danes me...

Pozdravček mamice & nosečke!

Ta teden sem pisala, kako mi je moj Nikec vzel jutra, ki so mi do sedaj res veliko pomenila. No, danes me je moj princ presenetil in okoli 7 ure zjutraj celo zaspal nazaj in to celo sam, brez moje pomoči. Neskončno hvaležna! Stanovanje je pospravljeno, perilo se pere, kavica skuhana, zajtrk pripravljen. Sedim za računalnikom in seveda ne morem mimo, da z vami ne bi delila super zapisa mojega mišljenja. Pripravila sem vam objavo, ki je idealna za ta deževni dan... KAKO SE REŠITI SLABE VESTI in POSTATI SAMOZAVESTNA MAMA. SLABA VEST?
O jaaa, zelo pogosto! Od kar sem pred štirimi leti postala mama, se s slabo vestjo srečam skoraj vsako dnevno. Vam je to kaj znano? Ne dvomim, da se ne bi vsaj 1x vsaka mama srečala z njo. Dobro se zavedam, da so to samo občutki, tisti slabi občutki. Občutki, ob katerih se sprašujem ''SEM RES SLABA MAMA''? 
Zakaj slaba vest? Ko sem živčna, se jezim, po možnosti povzdignem glas na Kim. Ko sem živčna ko Nik joka, mi je hudo in se sprašujem ali vse to čuti. Joj kako sem grozna. V nosečnosti sem bila prava živčna razvalina in komaj sem čakala da rodim, da se stvari umirijo. Skoraj vsak dan sem imela kakšen izpad in na koncu mi je bilo vedno žal, sledila je slaba vest. 
Preveč pospravljam, pišem blog, preveč opravkov??? Posledično se manj ukvarjam z otroci, spet slaba vest...bo tega kdaj konec? Dostikrat si pravim, pa daj umiri se, to je del življenja in če otrok kakšen dan ne bo imel ob sebi mame še ne pomeni da bo slab otrok oziroma slabo vzgojen. Mamice, sprejmimo se takšne kot smo, živčne, nemirne ali čisto mirne. Popolne smo takšne kot smo in tega se moramo začeti zavedati, h krati bo to začutil tudi naš otrok. 
Ne se obsojati, to je slabo za nas...dajmo si kakšno spodbudo, tudi ena drugi in ne da iščemo slabe strani nas, ter se celo obsojamo med seboj. Ne rabimo nasvetov, ki nam bodo vzbujali grozne občutke, zaupati je najlažje sebi in svojim lastnim občutkom. Bodite pozitivne, razmišljajte pozitivno, govorite pozitivno. Ste dovolj hvaležne, tudi za malenkosti? Iz lastnih izkušenj vam lahko povem, da to pomaga. Vsak večer si zahvalite za to kar imate, hvaležnost veliko pomeni.
Zanimiv stavek mi je prav ta ''ZA SVOJEGA OTROKA BI DALA ŽIVLJENJE''. Seveda, tudi jaz! Pa ste se vprašale, če bi vaš otrok to resnično želel?! Misli, da je to res nesmiselno in resnično mislim, da bi naš/vaš otrok želel predvsem da se življenju predamo predvsem zaradi njih. Bodi ponos svojim otrokom in postani samozavestna mama!KAKO POSTATI SAMOZAVESTNA MAMA?
Ni težko, res ne! Sama lahko rečem, da imam vzpone in padce, ko sem včasih bolj samozavestna, pride pa dan ko je moja samozavest na nuli. Vse skupaj se povezuje z zgornjimi besedami, sploh glede pozitivnosti in dobrega mišljenja o sebi.


1. LEPA SI, NE GLEDE NA VSE! Draga mamica, to si reči prav vsak dan. Lepa si ne glede na to ali imaš na sebi ličila, ne glede na to ali je tvoja frizura urejena, ne glede na to kako izgleda tvoje telo. Seveda ličila in frizura pripomorejo k večji samozavesti, s tem si pomagam tudi sama. Res sem rada urejena, vsaj takrat ko sem zunaj na sprehodu. Uredim sem predvsem zase, za svojo samopodobo! Ponavadi doma nisem naličena, takrat sem res jaz in v svoji koži se najbolj počutim, brez kančka ličil na obrazu in v najbolj udobnih oblačilih---> trenirka ali pajkice.
2. POGOVOR, mi res ogromno pomeni. Najraje se pogovorim s svojo mamo, ki me ponavadi res ''dvigne'' s svojimi besedami. Ona je moja zaupnica in lahko rečem, da tudi najboljša prijateljica. Sem človek z velikimi čustvi in res sem izredno čustvena in občutljiva, sploh sedaj ko sem pred kratkim rodila. Včasih moram preprosto izliti svojo čustva. Mamice, čim več se pogovarjajte in povejte kaj vam leži na duši.
3. POMAGAJ DRUGIM! Tudi to te bo dvignilo in prav tako tudi tvojo samozavest. Počutila se boš pomembno in vesela boš, da si naredila nekaj koristnega in nekomu pomagala. 
4. RAZVAJAJTE SE! Tudi to je delčke vsega, ki ti bo pomagal pri tvoji samozavesti. Pojdi h kozmetičarki, na manikuro, v shooping. Počutila sem boš urejeno, pomembno, lepo in predvsem samozavestno.
5. UREJEN ODNOS S PARTNERJEM! Včasih se res ne zavedamo kako pomembno je to. Seveda je del partnerstva tudi kreg, prepiri in nesoglasja. Pogovor s partnerjem je rešitelj vsega, verjemite! Zaupajte si, imejte čas zase in oba skupaj bosta bolj samozavestna.

Predvsem pa to drage mame, noben ni popoln! Sprejmite se, bodite srečne in tudi otroci bodo. Uživajte v svoji lastni popolnosti.
Sandra

You Might Also Like

0 komentarji