KAKO SE SPOPADAMO Z NEPRESPANIMI NOČMI in KRČKI?

Pozdravljene mamice in nosečke! Se še spomnite kako sem nedolgo tega Nika hvalila kako je priden, nič ne joka in da ni prav nič zahteven?!...

Pozdravljene mamice in nosečke!

Se še spomnite kako sem nedolgo tega Nika hvalila kako je priden, nič ne joka in da ni prav nič zahteven?! No, sedaj so se stvari malo obrnile. Nik je postal mala tečnoba, ki bi bila non stop v naročju. 

To se sedaj dogaja od vikenda dalje. Pojavili so se krčki, ki so sicer dokaj blagi. Zadnje čase zahteva veliko pozornosti, zato je moj blog postavljen na stran, ker nikakor ne pridem do računalnika. Ponavadi sama najraje pišem v jutranjem času, prav takrat pa je Nik najbolj naporen. Trenutno je ura 16 in Nikec spančka, se bo kar kmalu zbudil in postal lačen. :) Skratka...upam da tole hitro mine. 
SPOPADANJE S KRČKI

Zelo pogost pojav oziroma bolečina pri novorojenčkih. Nik bo jutri star točno 1 mesec in krčki pa so se pojavili pretekli vikend. Srčno sva upala, da jih pri Niku ne bova doživela. No, sva jih a bolj z blago bolečino. Joj, Kim se niti spominjati nočem kako je bila boga. Jokali sva obe skupaj in tako nemočno sem se počutila. Trajali so cc 2 meseca, a zelo dolga meseca. Poskusili smo vse mogoče metode. Najprej smo začeli s KOROŠKIMI KAPLJICAMI, ki so dobesedno čisti sladkor. Lahko bi rekla, da so to kapljice ki otroka bolj pomirijo, ko dobi v usta tisti sladkor...seveda bo utihnil če je pa dobro. No, tudi Kim je kdaj pa kdaj dobila tisto sladko kapljico na dudico, da so naša ušesa malo spočila. Ker to seveda ni pomagalo, sva v lekarni kupila COLIPREV kapljice + BIO GIA probiotične kapljice in lahko rečem, da je bila ta kombinacija še najboljša. Poleg kapljic smo poskusili tudi z obiskom BOWNOVE TERAPIJE in iz lastnih izkušenj lahko potrdim, da deluje. Potrebovali smo 2 obiska in po drugem obisku se je stanje občutno umirilo. 
Sedaj pri Niku že od začetka uporabljamo Bio Gia kapljice in v soboto smo začeli še z Coliprev. Koroške tokrat ne pridejo v poštev. V soboto je bil resnično zelo bogi in cel dan je bil pokonci, prav tako tudi noč ni v celoti prespal. Že od včeraj je veliko boljše in upam da tako tudi ostane in da krčki ne bodo hujši. Če pa bo hujše, nam na koncu preostane še Bownova terapija. 

SPOPADANJE Z NEPRESPANIMI NOČMI

To je posledica krčkov... neprespane noči. :( Nikec je ponoči kar priden in večino noči prespi. Se je že zgodilo, da jo je v celoti prespal...mami pa čist ponosna. Ima pa zadnje dni ponči krčke in veliko stoka, joka ne in niti prosi ne da bi ga vzela iz postelje. Seveda posledično vsi slabše spimo. Danes naprimer sem vstala že ob 4, ker ga je preveč zvijalo. Zanimivo mi je to, da kar dobro funkcioniram glede na to da slabo spim. Pri tem mi seveda pomagajo kavice, cc 2 na dan popijem da ostanem budna. :)
Pomagajo mi tudi sprehodi, ki me kar napolnijo z energijo. 
Moram pa pohvalit tudi mojega partnerja, ki opravlja vsa gospodinjska dela, da se mami kdaj lahko spočije. 

Kako se ve spopadate s krčki in neprespanimi nočmi? Imate kakšen fajn nasvet? :)

You Might Also Like

0 komentarji