KDAJ NA MORJE Z BABICO in DEDKOM?

Pozdravček mamice in nosečke! Nekako se mi zdi današnja tema KDAJ NA MORJE Z BABICO in DEDKOM primerna za prihajajoče poletje. Bližajo se...

Pozdravček mamice in nosečke!

Nekako se mi zdi današnja tema KDAJ NA MORJE Z BABICO in DEDKOM primerna za prihajajoče poletje. Bližajo se topli dnevi in tisti prvi dopusti, obiski morja in obale. Veliko vas/nas je v dvomih ali lahko zaupamo svojega otroka starim staršem. Sprašujemo se kdaj na počitnice z dedkom in babico ali bo vse vredu, me bo pogrešal? Po glavi nam roji 1000 vprašanj. 

Sama imam res srečo, da imam super in enkratne starše in ne predstavljam si da jih ne bi imela. Kim jih preprosto obožuje in ne dvomim da jih Nik ne bi prav enako oboževal, kot Kim. Že ko se je rodila, sta točno vedela in dala vedeti da bo z njima hodila na morje. Glede na to koliko jima zaupava s partnerjem, o tem sploh nisva podvomila, da jima Kim ne bi zaupala. Prvič je z njima odšla na morje pri dobri 2 letih. Kim se sploh ni prav nič obremenjavala, bolj sem se jaz kot mama. KDAJ?
Kot sem omenila je bila Kim stara dobri 2 leti ko je prvič odšla na morje z dedkom in babico. Rada bi poudarila tisto pravo vez, ki jo morajo splesti tako starši, otrok in stari starši.... ZAUPANJE. To je najbolj pomembno, da slučajno nisi v dvomih ko svojega otroka zaupaš dedku in babici. Moja Kim je prvič odšla za 2 tedna, kar mi je bilo noro veliko. Dvomila sem da bo sploh toliko zdržala, glede na to da je zelo navezana name. A se je izkazalo popolnoma drugače. Kim je do dedka in babice pokazalo polno zaupanje in mene niti hotela ni slišati po telefonu. Jp, srce se mi je paralo, a h krati sem bil navdušena ker je moja Kim tako pogumna. 
Kim se je že od malega se pazila pri mojih starših in tako pletla tisto pravo zaupanje. Veliko krat je prespala cel vikend, tako da sva s partnerjem imela čas zase. Tako se jih je navadila in resnično vzljubila. Res sem hvaležna za njih, ker imam vedno varstvo kadar želim. Bi jih kar preselila v Kranj, ker sta iz Ljubljane. :)

NEGATIVNOSTI
Zelo težko bi izpostavila kaj negativnega, je pa res vse odvisno od posameznega otroka. Sama sem opazila, da jo dedi in babi res razvajata in da se še prehitro razvadi. Ko pa pridem domov zelo težko ''prešalta'' nazaj na realnost. Se pravi... jok, trma in kričanje so del tega. Jah, lepo je bilo ko je vse dosegla. :) 
Negativnost je tudi to, da se starši ogromno obremenjujemo ali nas otroci pogrešajo ali nas ne bodo marali ko bodo prišli nazaj. Sama se dobro zavedam, da delam iz muhe slona in da je dejansko vse v moji glavi. Otrok naj uživa, brez naših skrbi!

POZITIVNOSTI
Tu pa jih kar nekaj, ki bi jih lahko izpostavila. Velik plus je že enkraten odnos otrok in stari starši. Poleg tega z veseljem izpostavim tudi zdravje, Kim je res zdrava punčka in prepričana sem da k temu pripomore tudi samo morje in morski zrak. 
Pozitivno je tudi to, da imava mi2 več časa zase in da je seveda več miru doma..haha.Čez točno 3 tedne ponovno odhaja na morje s svojo babico in dedkom in že komaj čaka. Vsako leto ponavadi odide v mesecu maju/juniju in potem še v mesecu avgustu/septembru. Letos gre samo v maju, saj gremo v septembru na morje kot družina. 
Najprej me je malo skrbelo če bo letos sploh hotela iti z njima, ker je pred kratkim dobila bratca, a je polna navdušenja. 

Lp, Sandra

You Might Also Like

0 komentarji