MAME, NAŠA NALOGA NI KONSTANTNO OSREČEVANJE OTROK!

Pozdravček mamice & nosečke! Mislim da se vse strinjamo, da je najlepše opazovati naše otroke, ko so srečni in veseli. Ko so oni sre...

Pozdravček mamice & nosečke!


Mislim da se vse strinjamo, da je najlepše opazovati naše otroke, ko so srečni in veseli. Ko so oni srečni in zadovoljni, smo vsi. Njihova slaba volja nas hitro spravi iz tira. Vsako njihovo razpoloženje, pa vpliva na nas in na naše razpoloženje. 

                                                        VIR: Pinterest

Mame, kaj če bi nam/vam nekdo rekel, da naša/vaša naloga ni konstantno osrečevanje naših/vaših otrok?! Bi bile jezne, bi sprejele to ali bi občutile olajšanje? Sama bi občutila mešane občutke in bi se res malo zamislila, a h krati čutila olajšanje. Seveda s tem ne mislim nič slabega, moj otrok je še vedno na prvem mestu in definitivno hočem zanj vse najboljše. Gre se za to, da svojemu otroku ne smemo vedno vse ustreči, da bi bil on lahko zadovoljen, vesel, srečen...
Vedno več je staršev, ko svojim otrokom preprosto ne znajo reči NE. Pa ne mislim s tem, da so slabi starši...daleč od tega. Preprosto ne želijo da bi njihov otrok postal tečen, trmast, slabe volje.. tudi sama se najdem v tem stavku vsake toliko časa. 
Jaz osebno to želim, želim da joka, tečnari, trma! To je del vzgoje, del njihovega življenja. 
Sedaj točno že veste o čem govorim. Beseda NE ni vedno slaba, prav tako tudi beseda JA ni vedno dobra. Vse v mejah normale. Otroci bodo kljub besedi NE še vedno veseli in zadovoljni. Vse mu bo koristilo v nadaljnem življenju. 

                                                                  VIR: Pinterest

Mame, ne planirajte svojega življenja samo za njih, temveč tudi zase. Tudi ve imate svoje življenje, ki je seveda in čisto razumljivo z dušo in telesom posvečen našim/vašim otrokom. Mame, ko imate/imamo čas zase se počutite polne življenja in tako oddajate tisto pozitivo, veselje, srečo in h krati osrečujete svojo družino, svoje otroke. 
Življenje živite počasi, z užitkom in občutkom. Seveda je tudi prav, da je večino časa in dneva posvečen prav njim, otrokom. A tisti naš čas, ko bomo občutili nekakšno svobodo, otroci prav nič ne bodo pogrešali, temveč občutili naše zadovoljstvo.

Ne glede na to, da velja OTROCI SREČNI, STARŠI SREČNI, velja enako MAME SREČNE, VSI SREČNI. Je tako?
Lp, Sandra

You Might Also Like

0 komentarji