Z VEČERNO RUTINO OSVOJI PRESPANO NOČ

Pozdravček mamice & nosečke! Ker je Nik zelo priden in zadovoljen fantek in ker sva večerno rutino noro hitro ujela, sem se odločila d...

Pozdravček mamice & nosečke!

Ker je Nik zelo priden in zadovoljen fantek in ker sva večerno rutino noro hitro ujela, sem se odločila da jo delim z vami. Prav zato, ker ponoči spimo in občasno prespimo celotno noč. Res sem ponosna nanj in nase. Ne vem točno oziroma nisem sigurna v to ali nam večerni ritual res pomaga, a ga z veseljem delim z vami in kakšni od vas olajšam delo z nasvetom. Ritem, ki sva si ga z Nikom ustvarila je skoraj identičen kot pri Kim ko je bila še dojenčica. 

Pri njej ni nič pomagalo, saj ponoči ni in ni hotela spati. Nik je popolnoma drugačen dojenček in je noči osvojil zelo hitro, lahko rečem da si je svoj ritual tako čez dan kot tudi čez noč prilagodil čisto sam. Kopam ga tam na 3 dni in takrat noro uživa in vodica ga še toliko bolj utrudi in h krati tudi umiri.

Najin večer se začne med 18 in 19 uro, ko je čas za kopanje. Ponavadi ga kopam kakšno urico po hranjenju, da se mu hrana lepo poleže v želodčku in da ne poliva takrat. Za kopanje pripravim vse potrebno. Kopam ga kar v kopalnici, katero predhodno malo segrejem. Na površino pralnega stroja prinesem previjalno blazino, na katero razgrnem brisačo (previjalna blazina/podloga je še od Kim, zato je roza :)). Nika slečem do nagca in ga namilim z milom na oljni osnovi. Laske in glavico sem kakšno uro prej že namastila z oljčkom, saj ima malo temenčk. Milo in olje sta znamki L' Erbolario. S kozmetiko sem res zadovoljna, saj je naravna in kožice ne izsuši.

Ko Nika na previjalni na milim ga nesem v banjico, ki je ponavadi tik ob meni. Banjico ki jo uporabljava je znamke Aquascale in res jo moram pohvaliti. Predvsem zato, ker je prav prišla ko Nik ni dovolj pridobival na teži. Zelo sem se sekirala in prav ta banjica mi je olajšala delo in mojo skrb. Všeč mi je tudi funkcija, ko konstantno kaže temperaturo vode v kateri se Nik kopa.
Imam namen celo o banjici posneti video, da vam jo lahko bolj podrobno pokažem in predstavim. Milo nato sperem in Nika v vodici malo pocrkljam. Neznaska uživa v topli vodi, katera mu na obraz prikrade tudi nasmeh. Po kopanju sledi nega z oljčkom za telo, nato oblečeva pižamico. Sledi še zadnje hranjenje in sicer je to ponavadi med 19-20 uro. Po hranjenju sledi še uspavanje in to je ponavadi v mojem naročju, saj težko zaspi sam od sebe, razen v jutranjih urah ko je ponavadi še miren in dobre volje. Ko zaspi ga ponavadi odnesem kar v njegovo posteljico. Verjetno se sprašujete ali prespi celo noč? Se mi je že par krat zgodilo da je spal od 20 zvečer pa do 5 zjutraj. To zame pomeni, da je prespana noč. Če pa se zbudi za hranjenje je to med 1 in 2 uro ponoči. Skratka, noči so super in dokaj prespane. Je pa toliko bolj naporen čez dan, ko ima krčke. 


Nika na slikici nosi pižamico iz spletne trgovine https://www.babypark.si/. Ob vsakem spanju pa mu seveda prižgem še MyHummy šumečega medvedka, kateri predvaja znane zvoke otroku (zvoki iz trebuščka). Kupite ga lahko tukaj http://www.medvedek-myhummy.si/.

Tako nekako sva midva osvojila to super rutino, ki je redna (no, ne kopam ga vsak dan). Očitno nama vse skupaj pomaga, da so noči mirne. Ni nič posebnega glede te rutine, a očitno mojemu Nikcu odgovarja, je pa res da je vsak dojenček drugačen.
Mamice, čim več prespanih noči vam želim!

Lp, Sandra

You Might Also Like

0 komentarji