KAKO SE LOTIM ČIŠČENJA IGRAČ?

Pozdravljene mamice & nosečke! Priznam, da se včasih premalo zavedam kako pomembna je čistoča igrač in vem da bi jih mogla bolj pogost...

Pozdravljene mamice & nosečke!

Priznam, da se včasih premalo zavedam kako pomembna je čistoča igrač in vem da bi jih mogla bolj pogosto prati in čistiti. A veliko čistil je polno kemikalij in prav to me je odvrnilo. Čistila sem jih predvsem z vodo ali kakšnimi nežnimi otroškimi mili. 
Predvsem pomembno mi je to, da so čiste ropotuljice oziroma tiste prve dojenčkove igračke, ki jih ponavadi zanaša v usta. Pri Kim nisem nikoli imela nekih velikih problemov, da bi stvari preveč nosila v usta. Tokrat pa še ne vem kako bo. Pred kratkim sem se lotila čiščenja ropotuljic in čiščenja plastičnih igrač, tistih ki niso za v pralni stroj.

Kot sem že omenila, nikoli nisem naletela na kakšno res naravno čistilo, ki bi lahko bilo primerno za čiščenje igrač in h krati za čiščenje otrokove igralne površine in okolice. 
A sem ga našla in to v spletni trgovini https://www.okay.si/.
Za za začetek uporabljam samo tega, a ko pogledam kako velika izbira bio čistil je v sami trgovini, me definitivno zamika še dodaten nakup --> https://www.okay.si/t/cistila/.
Čistilo je popolnoma naravno, brez kemikalij in po vrhu še hioalergen. 
Igračke sem preprosto očistila tako da sem čistilo nanesla na vsako posamezno in jih le s krpico obrisala. Očistila sem tudi igralno podlogo, ter Nikovo previjalno. Očisti se perfektno in nima nobenega vonja. Kot da bi uporabljala samo vodo in še embalaže je preprosta za uporabo. 
Včasih igrače celo razkužim, z razkužilnimi robčki in to ponavadi pred samim čiščenjem, da potem vso razkužilo sperem iz samih igrač. Igrače bolj pogosto čistim, ko so otroci prehlajeni oziroma na splošno bolni. Pri čiščenju priporočam tudi kakšno krtačko za čiščenje oziroma ščetkanje igrač. Uporabite to, kar mislite da vam koristi in pomaga pri čiščenju.

Ostale igrače kot so plišaste, pa občasno operem kar v pralnem stroju. Tudi te rabijo dobro nego, čeprav iz strani moje Kim niso tako zanimive, a bodo kmalu zanimale Nika. Zelo me motijo tiste pojoče igrače, katere imajo po možnosti v sebi tiste kable in jih nikakor ne moreš oprati, naprimer tisti govoreči kuža. Takšnih sploh ne kupujem. Skrb za igrače je res pomembna, saj resnično ne vem kaj naši otroci zanašajo v svoj usta.

Lp, Sandra!

You Might Also Like

0 komentarji