MAMICA! PROSIM TE, ODLOŽI TELEFON!

Pozdravljene! Lahko reče, da me je včeraj nekako zadelo v srce. Ne v slabem smislu, temveč v dobrem. Priznam, da sem kar dosti na telefonu...

Pozdravljene!

Lahko reče, da me je včeraj nekako zadelo v srce. Ne v slabem smislu, temveč v dobrem. Priznam, da sem kar dosti na telefonu in tudi takrat ko sem zunaj s svojo hčerko Kim. Ko se ona igra, mamica "visi na telefonu". Res je, takrat imam nekako čas zase, za kavico in brskanje po socialnih omrežjih. Si se že našla v objavi? Ne dvomim, saj vem da nas je veliko ki delamo iste "napake".
No, ne vem če bi temu lahko rekla napaka, ker ni nič takega...a vendar, lahko bi stvari omejila. Je tako? Seveda kot mama blogerka ne morem mimo fotkanja in objavljanja slikic na omrežjih in res se včasih počutim obupno in se celo sama malo brzdam. Včasih mi še Kim prav "Mami, pa daj nehaj me že slikat". Takrat mi zbudi slabo vest in celo pripravi me do tega, da telefon pospravim. 
Mamice, ste opazile kako so naši otroci srečni ko telefone popolnoma odložimo in se z dušo in telesom posvetimo resnično samo njim. Takrat otroci dobesedno oživijo. 
Prav včeraj sem doživela čudovito in iskreno veselje iz strani moje Kim, takrat sem se zavedala kako me osrečuje njena sreča in da sem res na pravi in dobri poti, da si ji popolnoma posvetim ko sva zunaj. Včerajšnjo popoldne smo se skupaj dobili 2 družinici. Odšli smo na kavico in seveda so bila zraven igrala. Moški so imeli svoje pogovore, babe pa svoje. :) Res da telefon takrat ni prišel v poštev, a vse eno se je igrala sama ker je mami pač debatirala s prijateljico. 
Pa me hitro nekaj prešine in vstanem, vzamem žogo in Kim povabim k igri. Ko bi vi videli to veselje, smeh, srečo in h krati hvaležnost, ko sva se skupaj igrali. Moje srce je zaigralo od sreče, oči so se mi kar orosile. Res sem bila ponosna nase in vem da bom v naprej delala tako da bo v njeno in moje dobro. Več se bom posvečala igri z njo, da bo lahko res ponosna na svojo mamico. 

Vem da se bom veliko mamic našlo v tej objavi, nekatere si boste priznale, nekatere pač ne. Seveda smo si različne in jaz to spoštujem. Opažam pa veliko krat, da nekatere mame na kavicah popolnoma odklopijo svoje misli na otroka, kljub temu da je otrok z njo na kavi. Se mi je že zgodilo, da je fantek nagajal moji Kim in mama tudi pogledala ni, kaj šele da bi kaj rekla?! V tem primeru mi dobesedno zavre in z veseljem stopim do mame in ji povem da naj umiri svojega otroka. Itak, da me potem čudno gleda in sem potem jaz tista čudna mama. Ampak, za mojega otroka se gre in tu je da se lahko v miru igra. Takšnih mamic nikoli ne bom razumela, res ne!
No, ne rečem da sem popolna mama...še zdaleč od tega.
Sem pa mama, ki se res trudi biti vsaj malo popolna. Iskreno... važno da so moji otroci srečni in smo vsi v družini veseli. You Might Also Like

0 komentarji