MAMICE, BI PUSTILE SVOJEGA OTROKA JOKATI?

Pozdravček mamice & nosečke! Zadnje čase veliko krat naletim na razpravo, pogovor o tem da je treba otroka pustiti jokati. Tudi sama d...

Pozdravček mamice & nosečke!

Zadnje čase veliko krat naletim na razpravo, pogovor o tem da je treba otroka pustiti jokati. Tudi sama dosti krat prejmem nasvet, naj svoja otroka pustim jokati. Pa jih pustim? Ni trenutka, pogoja in nimam srca da bi svojega Nika pustila jokati... srce se mi para. 
No pri Kim je le malo drugače, ker je le večja in točno vem kdaj jo je treba potolažiti in kdaj je jok zaradi trme ali ko kaj ne doseže. 

Kocine mi gredo po konci, ko dobim res ''pameten'' nasvet naj ga pustim jokati, saj se bo drugače še prehitro razvadil. 
Pa naj se razvadi, vse eno mi je!  
Jaz ga bom imela na vesti, če bo razvajen in ne ti! 
Moj otrok je in ne tvoj! 
Vzgajala ga bom tako, kot bom jaz hotela!
Pusti ti svoje otroke jokati, to so tvoji otroci in prosim moje otroke pusti pri miru!Sem mama katera svoje otroka iz dna duše in srca ljubi in tako bo večno. Vedno, ampak vedno se bodo lahko obrnili name, tako v joku kot tudi v smehu, ne glede na starost...mali ali veliki. Oni so moji! Obožujem nasvete pusti ga da joka, se bo vsaj navadil sam zaspati... ammm ne, rada ga uspavam pri sebi v naročju, kjer čuti mojo toplino in mojo ljubezen. Prehitro zrastejo, da sama tudi to ne bi izkoristila. Priznam da sem to pri Kim poskusila, ko je name bila tako navajena in je konstanto spala pri meni v naročju. Sem jo poskusila dati v posteljo in da bi sama zaspala, pa sem po hitrem postopku obupala. Jok in še enkrat jok, histerični jok...srce mi je jokalo in ponovno je pristala v mojem naročju. Pri Niku je drugače, res da želim čim manj sama uspavati in ga naj raje položim kar direktno v posteljico, a ko joka ga stisnem k sebi v objem, kjer vem da se najbolj počuti varnega. 

Ga pa pustim za kratek trenutek jokati, če mu pade dudica in ko sem sama tisti isti trenutek urejam ali sem na wcju. To je malo drugače! Ja mami se mora tudi malo urediti...hehe. Tudi sama do dobro ločim jok...se pravi ko ga nekaj boli, ko je lačen in ko iz dolgčasa hoče dudo. Ne morem mimo tega... zadnjič sem se pogovarjala z mamico, ki je prav tako meni dala nasvet. Po njenih izkušnjah mi je priporočala, da otroka položim v njegovo posteljico, zaprem vrata da ga ne slišim jokati in navijem muziko, da ga preselišim....OMG!!! A si ti normalna, kakšna mama pa si?!

Mamice, stisnite svoje srčke v svoj objem saj bodo še prehitro zrastli v male korenjake in takrat boste ve jokale. Še prehitro bomo slišale ta stavek " Pa daj mami, ne objemaj in ne lupčkaj me tako pogosto"! Je tako? Uživajmo v tem trenutku in sedaj!
LP, Sandra!

You Might Also Like

0 komentarji