NE POZABITE NA SVOJEGA PARTNERJA!

Pozdravljene mamice & nosečke! Utrujena, zmedena glede vzgoje, sita obiskov...se najdeš v teh besedah? To smo mame, tako se počutimo v...

Pozdravljene mamice & nosečke!

Utrujena, zmedena glede vzgoje, sita obiskov...se najdeš v teh besedah? To smo mame, tako se počutimo vsakodnevno. Začelo se je, ko sem domov prinesla svojega prvega otroka. Seveda si vesela, ko prvič postaneš mamica, a s tem pridejo tudi zelo neprijetne stvari, ki se jih me mame zelo hitro navadimo. Postanemo tečne, razdražljive, neprespane, utrujene, po glavi se nam poraja veliko vprašanj. Eno iz med teh je tudi kako se počuti moj partner, tudi on občuti mojo napetost?! Ne pozabi nanj, ker tudi on čuti zelo podobno kot ti, čeprav tega mogoče ne pokaže. Moram priznati, da se včasih res počutim obupno in takrat dostikrat napadem partnerja in ja hitro mi je žal. Otrok je v družino prinesel veliko sprememb. Ste se mogoče vprašale, če se partner na trenutke počuti zapostavljenega ali včasih počuti celo odveč. Mogoče se počuti nekako "prevaran", saj je v življenje njegove partnerke vstopila nova ljubezen. Veliko krat pozabimo na to, ker se nimamo časa ukvarjati z njim, saj se vsa naša pozornost namenjena našim otrokom. To je velika napaka in prav zaradi tega gre veliko ljudi narazen, kar je resnično škoda. 
Mamice, pogovor in še 1x pogovor...to je nekaj najbolj pomembnega v naših razmerjih. Ko bi vedela koliko to pomeni in vesela sem da sem oseba, ki preprosto ne more brez pogovorov. Pa tudi če je to kreganje, vse eno daš iz sebe tisto kar te muči in prav takrat se lahko pogovorita. Potrpežljivost, ne morem mimo nje. Vem da je težko in vedno bo, a le bodite vsaj malo potrpežljive. 
Stisni ga brez razloga, poljubi ga vsak dan ko pride iz službe, naj se počuti pomembnega. Hvaležen vam bo in počutil se bo posebnega, saj to za nas tudi je. 

Ste se kdaj zasledile, da bi kričale nanj zato ker vam ne pomaga pri otrocih. Hmmmm...ja vem, tudi jaz in vedno mi je žal. Včasih preprosto ne znajo pristopiti, tako kot pač znamo mamice. Ne ga kritizirat! Dajte mu občutek, da mu zaupate in naj on zaupa vam. 
Lepo bi bilo če bi imela še vedno tiste čudovite trenutke skupaj, katere sta imela že pred vajinim prvim otrokom. Oba rabita nežnosti, zato najdita čas zase pa če je to le 15 min, bo veliko za vaju in verjamem da se bodo stvari med vama spremenile na boljše. Naj se počutijo pomembne v vašem in otrokovem življenju in čeprav ga bo strah ko bo prvič sam z otrokom, mora biti tako saj bosta le tako ustvarila čudovito vez. Sama si ne predstavljam, da ga ne bi imela. Saj ne gre vedno vse po planih in itak da se kregava, a ga preprosto obužujem, kljub njegovim napakam. Hvaležna sem zanj in za svojo družino, ki sva jo skupaj ustvarila. 

Lp, Sandra

You Might Also Like

0 komentarji