NIKOV DNEVNIK: 1 in 2 mesec

Hey mamice in nosečke! Danes je moj Nik dopolnil že kar 2 meseca. Čas noro beži in tudi na blogu sem sama zamudila objavo Nikovega 1 mesec...

Hey mamice in nosečke!

Danes je moj Nik dopolnil že kar 2 meseca. Čas noro beži in tudi na blogu sem sama zamudila objavo Nikovega 1 meseca. Odločila sem se da združim 1 in 2 mesec skupaj v eno objavo. 

Lahko rečem da je bilo kar pestro, kljub temu da je bila hčerka bolj živa, več jokava in skoraj nič ni spala, ne čez dan in tudi ponoči ne.
Nik je kar zadovoljen fantek, občasno pride dan ko je noro tečen in ne ve kaj bi sam seboj, a z veseljem potrpim in ga tisti dan malo pockrljam.1 NIKOV MESEC
Stresen mesec, veliko skrbi, tudi takšnih ko so čisto brez veze. Slabo je pridobival na teži in po parih dneh sva se vrnila v porodnišnico, ker je bil sum na zlatenico. Prvi mesec sva se trudila z dojenjem in na žalost se je izkazalo da je zgodba podobna kot pri Kim...mleka ni bilo. Ponovno sem izbrala Baby love mleko iz DMa. Čeprav je hčerki odgovarjalo, je Nika zapiralo. Odločim se za Bebivito in probiotik Bio Gaia (super kombinacija glede prebava). Veliko poje, glede na tisto tabelico na embalaži mleka in kar na enkrat je začel hitro pridobivati na teži, je partonažno kar na rit vrglo. Pojavijo se krčki, ponovno kupim kapljice Coliprev, ki tudi njemu očitno pomagajo. Odločim se še za nakup kapljic Lekobeba (vetrovne kapljice). Kombinacija vseh kapljic je bila za Nika super. Noči zelo mirne, 1x se na hraniva in potem naprej spimo. Zelo ga pomiri moj naročje in seveda ko mamica prepeva pesmice. 
Prvi mesec ni bil kopan, ker se je popek malo dlje celil. 

2 NIKOV MESEC
Prvo kopanje smo prestali brez jokanja in moram reči, da res uživa in ponavadi se celo smejčka med kopanjem. Vodica ga izredno umiri in ko ga dam ven iz banjice se kar malo pojezi.
Krčki se nadaljujejo in postajajo bolj intenzivni. Pri 6 tednu sva imela prvi sistematski pregled. V teh tednih je zrastel za 4,5cm in dobil iz 3200g na 4640g. Pravi mali korenjak. Dobiva napotnico za razvojno, ker ima malo ekstenzijskega vzorca. Na pregled še čakam... Pri 6 tednih se prvič zasmeji in prav tisto noč katero mi je prvič ponagajal. Se pa smeji malo manj kot Kim, očitno je bila Kim večji dobro voljček, otroci se očitno kar razlikujejo. Prespi cele noči in mamico ter atija osrečuje na veliko. :) Zadnji teden je opazil celo igračke, po kateri že posega z rokico in najbolj pri srcu mu je velika barvna gosenica. Presenetil me je celo, ko se je iz trebuščka obrnil na hrbet. Tudi kravice je že pasel in moram reči, da kar rad poležava na trebuščku. Čez dan ne spi veliko, veliko bi bil na rokah in ko ga položim je že jok in nič spanja. Včasih mi "kravžlja živčke". Zelo rad pa spi v vozičku in tudi če je buden je zelo priden in mami vedno lahko v miru popije kavico. Zadnjih 5 dni so se krčki umirili in srčno upam, da smo z njimi zaključili.


Veselim se novega meseca in novih dogodivščin. :)

You Might Also Like

0 komentarji