SI ŽE POZABILA SVOJO PORODNO BOLEČINO?

Pozdravljene mamice & nosečke! Zadnjič sem razmišljala kako zanimivo in smešno smo narejene mamice, na splošno ženske. Včasih si želim...

Pozdravljene mamice & nosečke!

Zadnjič sem razmišljala kako zanimivo in smešno smo narejene mamice, na splošno ženske. Včasih si želim v spomin privabiti porodno bolečino in mi nikakor ne uspe, kar je res zanimivo. 
Bolj kot razmišljam, bolj mi je logično zakaj imajo nekatere mame veliko otrok. Sam porod mi je seveda ostal v spominu, lahko rečem da kar oba in res se jih zelo rada spominjam, ker je to res najlepši dogodek v mojem življenju. 
Za svojo porodno bolečino lahko rečem, da sem jo pozabila v momentu ko sem v roke prejela svojo štručko. Vsaka porodna bolečina je huda, a vredna...vredna vsakega trpljenja za naše srčke. Ja, nenormalno boli in v tistem trenutku misliš da boš dejansko umrl. Ampak ne, dobiš moč, pogum, želja te žene po nečem močnem, ker čutiš da svet prihaja nekaj najlepšega za katerega se je vredno potruditi. 
Pred kratkim sem celo brala da so naredili študijo na podlagi porodne bolečine in izkazalo se je da naši možgani celo izbrišejo del tega spomina. BI ŠLA ŠE ENKRAT RODITI?
Bi, zakaj pa ne! Glede na to, da je prvi porod trajal 4 ure, kar se mi je zdelo noro hitro in da je bil drugi še hitrejši (20min), bi po moje tretji otrok dobesedno ven padel. Je pa res da je bila bolečina pri drugem porodu bolj intenzivna in lahko rečem, da bi jo za enkrat še lahko priklicala v spomin (bi se mogla malo potruditi). Mi je zadnjič prav pediatrinja omenila, da če bi se odločila še za tretjega, bi mogla paziti da ne bi rodila doma. :) Haha...sem ji rekla, da smo kar zaključili. :) To je krasna izkušnja in moškim je lahko žal, da nimajo to čast da to doživijo. Najlepši občutek ne glede na vse. Tudi med samo drugo nosečnostjo sem se hotela spomniti kaj točno me čaka, na kakšno bolečino naj bom pripravljena. Ampak ni šans, da se spomnim. Nisem se imela česa bati in tudi na dan poroda sem bila vsa vesela in strahu ni bilo prisotnih, čeprav sem bila prepričana da bodo. 

Ohhh naši srčki, oni se sploh ne zavedajo kaj mame damo čez, samo za njih. Mamice, pa brez strahu!
Lp, Sandra

You Might Also Like

0 komentarji