PA ZAKAJ JE TEGA TREBA MOJEMU OTROKU?

Pozdravček mamice in nosečke! Zelo sem "razkurjena". Jezna na naše Kranjske vrtce, natančneje na našo enoto. Zakaj mora moj otro...

Pozdravček mamice in nosečke!

Zelo sem "razkurjena". Jezna na naše Kranjske vrtce, natančneje na našo enoto. Zakaj mora moj otrok biti vedno pod stresom, ko hodi v vrtec? Vsako leto me razjezi prav to, da se vedno menjajo vzgojiteljice in moj otrok vsako leto joka zaradi tega. Končno jih sprejme in že je leto mimo in tu so že nove vzgojiteljice in ponovno šok za mojega otroka. Pa smo spet tu, vsako jutro jok in prepričevanje moje Kim da bo vse dobro in da so to super vzgojiteljice. Pač so to za njo čisti tujci, katere ne sprejme z lahka.
Kim je zelo občutljiva in čustvena punčka. Spremembe v njenem življenju težko sprejme in h krati tudi jaz kot mama. Hudo mi je, res zelo hudo. Tudi jaz kot mama sem z njo pod stresom in nočem da se ji to dogaja vsako leto. Veste kako mi je bilo težko, ko sem ji mogla povedati da s septembrom dobi ponovno nove vzgojiteljice. 
Cmok sem imela v grlu in dobesedno tremo pred svojim otrokom. 
Je imela njena sedanja vzgojiteljica celo idejo in željo, da bi svojo skupino popolnoma razdrla. Pa a si ti normalna?! Zakaj je to treba, če pa se imajo otroci med seboj radi in zelo so povezani med seboj. Postali so celo mala družinica. Kakšno razmišljanje je to? Mislim da bi morala vzgojiteljica čisto drugače razmišljati in ne na ta način kot razmišlja prav ona. Če so se odločile z delo z otroci, bi morale misliti tudi na to.  Veseli To je res brez potrebe in najlepše bi bilo če bi vsi skupaj ostali vsa vrtčevska leta. Življenje brez stresa je definitivno lepše, sploh za naše otroke. Vesela sem vsaj, da kot skupina ostanejo skupaj in si en drugemu stojijo ob strani.
Moram pa reči, da je Kim do sedaj imela res super vzgojiteljice in nimam nič proti njim, dokler jih Kim spoštuje in tudi one njo. Veselim se novih vzgojiteljic in upam dobo med seboj spletli čudovite vezi. Kaj pa mislite ve mame, dela prav ali ve držite z menoj? Kako je v vaših vrtcih, ostanejo iste vzgojiteljice vsa vrtčevska leta?

Hvala za vaše mnenje!

You Might Also Like

1 komentarji

  1. Ne vem v kateri vrtec hodite, ampak v Cicibanu gredo učiteljice z njimi, prav tako je pri OŠ Simon Jenko. Fajn je, če gredo vzgojiteljice z njimi, po drugi strani pa so tudi spremembe dobrodošle. Vsaj do 3. leta bi pa morale biti iste vzgojiteljice, ker tako malemu težko razložiš. Večja je zadnje leto zamenjala vzgojiteljice - kar so otroci kar pošteno izkoristili (manj avtoritete, več nagajanja ipd. ). Tako da je bilo pestro ob vstopu v šolo potem. :)

    OdgovoriIzbriši