RAZVOJNA, ULTRAZVOK TREBUŠČKA, PREGLED UŠESK...Lahko še kaj?

Pozdravljene mamice in nosečke! Zadnje čase lahko rečem da sem zelo pod stresom. Saj vem da mi bo katera od vas rekla, da se sekiram res b...

Pozdravljene mamice in nosečke!

Zadnje čase lahko rečem da sem zelo pod stresom. Saj vem da mi bo katera od vas rekla, da se sekiram res brez potrebe in tega sem tudi sama dobro zavedam. A sem sem oseba, ki se hitro obremenjuje brez veze in na žalost ne morem iz svoje kože, kljub temu da bi si to resnično želela. Ves stres je povezan z mojim Nikom. Ta teden sva imela 2 obiska pri zdravniku, kjer ni potekalo vse po planu. 


V torek sva imela sistematski pregled, kjer je Nika zelo pohvalila glede teže in višine (6500g, 65cm). Takoj je opazila, da Nikec vleče glavico nazaj in da kaže znake hipotonosti. Malo me je skrbelo, a vendar sem se tolažila s tem da ni edini ki bo moral v razvojno. Ne me kregat, jaaaa... malo preveč berem po internetu in tudi to sem šla brskat in prišla do vse možnih zapisov. Postalo me je strah in strah do včeraj ni popolnoma izginil. Se vrnemo nazaj k razvojni.
Nik se je rodil z nekakšnim izrastkom na ušesku, ubistvu ga ima na obeh ušeskih. Na desnem je malo večji in na levem malo manjši. Že v porodnišnici so mi dali vedeti naj se ne sekiram, ker ko Nik malo zraste se bo to kirurško odstranilo. Se pa na sistematske pregledu zdravnica odloči za Ultrazvok trebuščka oziroma ledvičk in to prav zaradi teh izrastkov. Ja, tudi meni ni nič jasno, a mi je pojasnila zakaj. Pravi da so te izrastki lahko posledica kakšne ciste na ledvičkah. Aleluja, pa od kje? Kako je pa to možno? Tisoč vprašanj v glavi! No ok, nimam kaj in seveda bom šla saj je v Nikovo dobro. Mi je pa takoj omenila, da je zelo mala verjetnost da bi se kaj pojavilo na ledvičkah, tako da upam na tole malo verjetnost.  
Še vedno smo pri ušeskih in sedaj se je odločila še za pregled ušesk pri ORL, da res izključi vse in da so ušeska res zdrava. Kljub vsemu temu boomu, bi jo res pohvalila ker se res zavzame za otroka in da napotnico brez problema. Bravo! Nekatere zdravnike moraš pa dejansko na kolenih prositi za napotnico. Ima katera od vas izkušnjo s temi izrastki?

Včeraj pa sva imela prvi obisk in prvi pregled v razvojni. Noro me je bilo strah. Želela sem si le to, da bi bil moj Nik ok in seveda zdrav. Že takoj se naletela na prijetno zdravnico, s čudovitim pristopom tako do mene in tudi do Nika (in tudi do Kim, ki me je spremljala na vseh pregledih). Med pregledom mi je jasno dala vedeti da Nik ni hipoton in da je zelo močen fantek, ki dela vse pravilno. Se pa je pojavila druga stvar in drug problem. 
Nik je asimetričen. Kaj to pomeni in kako se pojavi? Pomeni da med levo in desno stranjo ni prave simetrije. Sama sem to opazila pri Niku tako, da ga konstanto vleče v desno stran in tudi ko je na trebuščku je nagnjen na desno, leva stran pa je rahlo privzdignjena. 
Lahko še kaj drugega? Hodil bo 1x tedensko na vaje v razvojno in po 3 mesecih ponovni pregled pri zdravnici. Upam na čim prejšnji napredek. 

Si res želim preveč, samo zdravega otroka? Vem da se preveč sekiram, a mama kot mama ne morem iz svoje kože. Otroci mi pomenijo vse na tem svetu in resnično jim želim predvsem zdravja. 

You Might Also Like

0 komentarji