RECEPT: PRESNI ČOKOLADNI MOUSSE

Hey mamice & nosečke! Danes sem vam pripravila nekaj zdravega, sladkega in h krati zelo okusnega. Naredila Presni čokoladni mousse in ...

Hey mamice & nosečke!

Danes sem vam pripravila nekaj zdravega, sladkega in h krati zelo okusnega. Naredila Presni čokoladni mousse in nisem ga naredila prvič. Lahko resnično potrdim, da je zelo podoben res tistemu pravemu čokoladnemu moussu, kljub temu da nima notri čokolade. 
Tokrat sem mu dodala še banano, katero v prvo nisem dodala in ja res je boljše. Z banano je sladica še bolj kremasta. Sama sladica se mi zdi res primerna za poletne dni, ker ni tako težka.PRESNI ČOKOLADNI MOUSSE
Sestavine in sicer za 4 osebe:
- 1 Avokado
- 1 Banana
- 4 žlice presnega Kakava v prahu
- 2 žlici Agavinega sirupa
Nekateri dodajo še kokosov olje in ščepec soli, sama se za to nisem odločila. Mislim, če bi doma imela kokosovo olje bi se znašel notri. A ker ga pač nisem imela, ga nisem uporabila. 

Potek: Avokado in banano narežeš in jima dodaš kakav in agavin sirup. Vse skupaj vržeš v mikser in miksaš dokler ne nastane res gladka snov podobna moussu. Nato mousse položiš v hladilnik, da se res lepo ohladi in to je to....super in okusna sladica.

Pa dober tek!

You Might Also Like

0 komentarji