Z DOJENČKOM PRVIČ NA MORJE (enodnevni izlet v Umag)

Hey mamice & nosečke! Ste opazile kje smo se potepali za vikend? Tako je...na morju, natančneje v Umagu. Za vas sem posnela tudi krate...

Hey mamice & nosečke!

Ste opazile kje smo se potepali za vikend? Tako je...na morju, natančneje v Umagu. Za vas sem posnela tudi kratek video in prav ta je objavljen na moji Fb strani. Nik je bil tokrat prvič na morju in prav v tej objavi bi vam rada zaupala kako je vse skupaj potekalo, kakšno je bilo Nikovo razpoloženje na morju. 


Že sam naš odhod je bil zelo sproščen in obiska obale smo se zelo veselili. Nik je res priden dojenček, zato me poti ni bilo strah. Odpravili smo se že kar v zgodnjih jutranjih urah, kljub temu da smo šli samo do Istre. Dan smo želeli predvsem zelo dobro izkoristiti. Nik in Kim sta oba hitro zaspala in oba h krati sta se zbudila tik pred prihodom. Na morju so nas čakali moji starši in dan se je začel s super kavico. Jutro je bilo vremensko slabše in tudi nekaj kapljic je padlo, a se je do popoldneva že razjasnilo in ogrelo. Nik je bil zelo dobre volje tisto jutro, veliko je bil v vozičku in kar veliko spal, glede na ostale dni. Komaj smo čakali sončka in morje. Po slastnem kosilu iz pod rok mojega očeta smo se po hitrem postopku odpravili na plažo. Ker je bili plaža polna kamenčkov, sem Niku naredila res mehak kotiček na tleh. Res je bilo vidno kako uživa in tisti dan se je res veliko smejal. Srečo sem imela da sta bila ob meni moja starša, tako je bil Nik veliko v njihovi družbi, sama pa sem imela veliko časa za mojo Kim. Kljub temu da ni bilo tiste hude vročine in se je celo zdržalo na sončku, je imel Nik svojo senčko. Ker je kar malo pihalo je ostal oblečen v svojem bodiju in kljub senčki sem mu rokice, nogice in obrazek zaščitila s super zaščitno kremo Daylong* in enako tudi Kim. Na glavici ni manjkal niti klobuček. Morska klima mu je očitno super odgovarjala. Jedla sva približno na 4 urce in lahko ga smo pohvalim. Namočila sva tudi male nogice in sodeč po izrazu na obrazku, mu je zelo pasalo.

*Daylong so zaščitne kreme pred soncem in to poletje jih uporablja celotna družina. Navdušena sem, ker se res super vpijejo, niso mastne, nimajo vonja in predvsem zelo dobro zaščitijo kožo pred sončnimi žarki. Embalaža je preprosta in praktična. Sama sem uporabljala faktor 30, Kim pa faktor 50. 
Daylong Kids je primeren za občutljivo kožico in kljub temu da se v kožo zelo hitro vpije, ta ni niti malo suha. Kljub temu da sem sama imela na voljo 2 različni kremi, z različnima faktorjema sem uporabljala tistega s faktorjem 30. Prav ta je namenjena za kožo nagnjeno k alergijam in lahko jo samo pohvalim. Od sedaj naprej prisegam na te kreme in jih ne menjam. Kupite jih lahko v lekarni, tako na spletu kot tudi fizično.Kaj seboj vzeti za dojenčka za enodnevni izlet?
Glede na to, da je bil to enodnevni izlet nisem kaj dosti komplicirala. Ker Nik veliko poliva sem imela seboj kar nekaj bodijev. Dolg in kratek rokavček, za zvečer sem seboj vzela kar pižamico, da je bil že pripravljen za svojo posteljico. Vzela sem tudi nekaj tetra pleničk, pleničke za previjanje, podlogico in ostale stvari za previjanje. Ker sva na AM sem seboj vzela mleko in prekuhano vodo v termovski (za svežo je tam poskrbela kar moja mami). Nisem pozabila na pitje vodice. Lahko rečem da za takšen enodnevni izlet niti ne rabiš veliko stvari. Ni sva pa pozabila niti na njegovo najljubšo igračko. 

Nazadnje je jedel okoli 19 ure, zaspal je v avtu okoli 21 ure. Je bil kar dosti utrujen, zato se je kar matral pri spanju. Ko smo prišli domov sem ga samo preložila in tako je spal do 8 zjutraj. Res priden fant!

You Might Also Like

0 komentarji