KAKO SMO SE REŠILI DUDICE?

Pozdravljene! Mame se dobro zavedamo da je to cel projekt tako za nas, kot tudi za otroke. Dobro vemo da ima duda prednosti in slabosti. O...

Pozdravljene!

Mame se dobro zavedamo da je to cel projekt tako za nas, kot tudi za otroke. Dobro vemo da ima duda prednosti in slabosti. Otroka pomiri in tako lažje zaspi. Se pa z leti začno kazati slabosti na govoru in včasih tudi na zobkih. Prav v tej objavi bi vam rada zaupala kako smo se mi ločili od dudice in kako smo se tega lotili. Mogoče celo kateri mami pomagam.


Kim je bila res prava "dudarka". No, ko je prišla iz porodnišnice lep čas ni imela tiste prave potrebe bo dudi. Nekako je ni znala prijeti in kar naprej je padala iz ust. Problem je nastal, ko so se pojavili krčki in takrat bi res potrebovala dudo, saj jo je le ta res pomirila. A moja mala dojenčica dudice ni znala zadržati niti 5 sekund. Pa je minilo to in od takrat brez dude in njene ninice ni odšla nikamor. 
Noč in dan v ustih, to me je res jezilo. Sama sem si želela da bi jo imela res samo za ponoči in v primeru da se ne more pomiriti. Ampak ne, če bi lahko bi še jedla z njo v ustih. Skrbelo me je glede njenega govora, saj je z dudo tudi govorila. 
Stara je bila dobri 2 leti, ko sem jo prišla iskati v vrtec. Takoj na vratih mi je vzgojiteljica svetovala, da pa bi bilo fajn če bi Kim vzeli dudo, ker se ji zdi da se ji že pozna na govoru. Prišli sva domov, se vsedli in pogovorili. 

"Kim, kaj če bi ti tole svojo dudico sedaj nesla pod blazino za spanje, jo tam pustila in počakala da pride miška, ter jo vzame. Ne boš ostala praznih rok, saj ti bom miška veliko krat prinesla kakšno darilce." Brez oklevanja šiba v sobico, dvigne blazino in spodaj položi svojo dudico. Jaz vsa presenečena šibam v omaro, da vidim če imam kakšnega Kinder jajčka. Na skrivaj se zmuznem po dudico in pod blazino pustim darilce, ki naj bi ga prinesla miška. Še ni minilo 15 minut, Kim šiba v sobico v zanimanju če je miška že prišla. Pride v dnevno sobo vsa nasmejana, z jajčkom v roki in iskricami v očeh. Zelo sem bila ponosna na njo, saj je to res z lahkoto sprejela. Sama sem tisti večer odšla v nočno in partner je sam ostal z njo. Zmenjena sva bila, če bi se pred spanjem pojavil jok in želja po dudi, naj jo dobi. Miška naj bi ji prinesla samo za čez noč in zjutraj naj bi dudo pustila spet pod blazino. A naju je oba presenetila in dude sploh ni omenila. 
Nekaj krat sva ji pod njeno blazino pustila še kakšno darilce in ni bilo treba prav pogosto. Je pa na koncu le dobila tisto pravo, veliko darilo in sicer svojo veliko posteljo. Joj, kako je bila vesela in h krati ponosna nase, tako kot ati in mami. 

Enak nasvet sem pred časom dala moji prijateljici, ki ima tudi doma 2 letnika in enako jo storila tudi ona. Projekt je bil uspešen. Kako ste se pa ve lotile? Imate kakšno zanimivo zgodbo? 

Lp, Sandra


You Might Also Like

0 komentarji