NAŠA JUTRANJA RUTINA

Lep ponedeljek, drage moje! Ste jutranji tip človeka? Jaz to definitivno sem in iskreno povedano, včasih komaj čakam tisto jutro, ko pride...

Lep ponedeljek, drage moje!

Ste jutranji tip človeka? Jaz to definitivno sem in iskreno povedano, včasih komaj čakam tisto jutro, ko pride čas res samo zame. Ponavadi se nikakor ne najdem v večeru in dolgih nočeh, raje grem hitro spati in sem zjutraj res spočita, ter dobre volje. Rada bi vam zaupala našo rutino, poletno rutino. Kim imam doma že celo poletje in tako so naša jutra, naši dnevi dokaj pestri in kako vse skupaj poteka si preberite tukaj.

Moje jutro se začne med 5.00 in 6.00 uro zjutraj. To je Nikova ura. Ponavadi iz posteljice slišim cuzanje rokic in to je znak, da je čas za hranjenje. Nik zjutraj nikoli ne zajoka, ko je lačen. To je super, saj tako ne zbudi ostalih članov družine. Hitro naredim flaško mlekca in odidem po Nika, ki še vedno vztrajno miži in samo cmoklja, ter čaka flaško (res je smešen). Ponavadi proti koncu hranjena že spi dalje, tako da ga po podrtemu kupčku nesem nazaj v posteljico in ponavadi spi še cc 1 urco. Nik ima res čudovito rutino, katero je osvojil neverjetno hitro. Seveda so jutra z zbujanjem kdaj pa kdaj tudi drugačna, a res zelo redko.
Takrat se začne čas zame. Ta 1 ura je zame ponavadi sveta ura, ura v kateri se res sprostim in uživam kolikor se da. Skuham si kavico, na hitro malo pospravim in se vsedem za računalnik. Ponavadi se v moji glavi že porajajo nove misli, novi zapisi o čem pisati na blogu. Odgovorim na maile, pregledam ostale bloge, kaj novega napišem in spijem svojo prvo jutranjo kavico. 

                              Ta čudovita šalčka je iz Momaxa.

Okoli 6.30 vstane moj dragi, ki pelje našega Shortya na veliko in malo potrebo. Nato se uredi in odide v službo. Tako ostanemo sami tam do 16 ure.
7.00 - 7.30, iz spalnice se sliši prijetno čebljanje. Če je to čebljanje tiho, Kim ponavadi še spi dalje. Hitro ga vzamem iz posteljice in ga nesem v dnevno, kjer se tudi urediva (previjanje, preoblačenje). Želim da ima Kim mir, zato tisti čas vse naredim v dnevni sobi. 
Takrat je najin čas, čas zame in za Nika. Same dobro veste kako so otroci veseli zjutraj, ko so res naspani. 


Med 8.00 in 8.30 uro vstane moja princeska. Prva stvari ki naredi je ta, da steče k svojemu bratcu in mu vošči dobro jutro z nežnim poljubčkom. Mami se topi..... Kim malo pogleda risanke, njena trenutna najljubša je Tačke na patrulji. Mami ta čas pripravi zajtrk. Jedilnik za čas zajtrka je res različen. Kim ima zelo rada pašteto, s katero včasih kar malo pretirava. Zato ji včasih pripravim bolj zdrav zajtrk in sicer banano, jogurt, koruzne kosmiče in kanček cimeta.... to obožujeva obe. Sama sem pred kratkim odkrila Kaljena semena ajdove kaše, katera sem našla na spletni strani http://www.zdravobrok.si/. Ta jem ponavadi za zajtrk in so res fantastična. Všeč mi je okus, lepo hrustajo in še zdrava so. 


Po zajtrku je čas za Nikov obrok mleka. Med tem ko Nika hranim, se Kim sama preobleče in nato ji dovolim še malo risank ali tablice. Nato se urediva jaz in Nik. Pripravljeni so za prvi sprehod.

Ponavadi odidemo do mesta, kjer si mami privošči še drugo jutranjo kavico. Kim se poigra na igralih, Nik pa ponavadi že spi v vozičku. Res imam mir in tako uživam v kavici. 2 urici zunaj mineta zelo hitro. Domov pridemo okoli 11.30-12.00 ure, hitro peljemo še kužija na sprehod. Kim z veseljem takrat vozi svojega bratca v vozičku. Rada bi omenila tudi to, da je Kim res super in pridna sestrica, ne morem verjeti kako mi lepo pomaga pri stvareh. Res sem ponosna na njo. 
Ura je 12.00, Kim hitro poje še kakšen jogurt in nato je čas za počitek. Nekaj krat mi je celo uspelo, da sta oba h krati zaspala v spalnici. Luksuz... Nikca nahranim in tudi njega poskušam uspavati, to včasih uspe ali pa tudi ne. Igra na srečo... Med tem ko otroka spita (včasih eden ali oba) hitro kaj skuham. Kim ima zelo rada makarončke s tuno, pire krompirčka, rižotke.... 
Spanje traja cc 2 urci in tako je ura hitro že 14.00. Po kosilu malo polenarimo na kavču in se malo pocrkljamo. Kim se malo zaigra s plastelinom, kockami, riše ali pa sestavljava puzzle. 
Ura je 16.00 in Kim je že v pričakovanju atija. 

Tako, tu se konča naš dan ko smo sami in ko se nam pridruži tudi ati. :) Bi vas zanimali tudi popoldansko-večerna rutina? 

LP, Sandra

You Might Also Like

0 komentarji