NISI PRAVA MAMA, ČE NISI UTRUJENA MAMA

Pozdravček! Prepričana sem da se vas bo ogromno našlo v tem zapisu in prepričana sem da ni mame da ne bi bila utrujena, razen če ta nima 2...

Pozdravček!

Prepričana sem da se vas bo ogromno našlo v tem zapisu in prepričana sem da ni mame da ne bi bila utrujena, razen če ta nima 24 ur na dan varuško in še kakšno služkinjo. Sama jih nimam in kljub temu da sem pri obeh otrocih bila in še vedno sem utrujena, za to ne bi nič zamenjala. Sama se točno zavedam zakaj sem utrujena in to cenim, cenim to utrujenost katera je povezana z ljubeznijo do mojih otrok. Težko je, zelo težko in včasih bi najraje obupala. A mi srce preprosto ne da, srce bije za moje otroke in prav oni mi dajejo motivacijo, kljub temu da sem noro utrujena. 
Sigurno poznate tisti občutek, ko ne spiš celo noč in ko si že čisto obupan, potem pa zjutraj stopiš k posteljici in notri te čaka najlepši nasmešek kar si ga kdaj videl. Prav ta nasmešek te motivira in točno veš zakaj je vse skupaj vredno. 
Moje iskreno mnenje je prav to da NISI PRAVA MAMA, ČE NISI UTRUJENA MAMA. :) A sem kruta, haha? 

Utrujena nisem samo od neprespanih noči, temveč tudi od nepotrebnih, negativnih misli, strahov in dvomov. Temu se pravi stres in večina mam nas je pod stresom, v kar sem res prepričana.
Se tudi ti sekiraš ko ni pospravljeno stanovanje, te to spravi iz tira in postaneš živčna? Tudi jaz in to je res najbolj beden občutek. Si potem kar rečem sama sebi "Kako si čudna, zakaj bi imela slabo vest, če si pa cele dneve na nogah in tako predana s srcem in dušo svoji družini". 

Na žalost veliko krat pozabim nase. Preprosto nimam časa jesti v miru, kaj šele za kaj drugega. Včasih se moram prav prisiliti, da si ga vzamem in tako naredim kaj zase in za svojo dušo. Včasih komaj čakam večer in moj čas v toplicah (beri: v kopalnici). Teh 15 minut je svetih in to dobesedno. Mir in razvajanje!

Pred utrujenostjo me rešuje tudi kavica. Sama včasih nisem imela potrebe po kavi, velikokrat je sploh nisem pila. Sedaj pa je to postala prava nuja in čudovita rutina v zgodnjih jutranjih urah, ko otroci še spijo in imam tisto pikico časa zase. 
Sem pa prav danes v jutranjem času razmišljala o tem, da pri drugo rojencu nisem tako utrujena in živčna. Preprosto ne kompliciram toliko, temveč sem bolj sproščena mama, ki uživa v čarih materinistva. 

KO SPI OTROK, SPI TUDI TI!?
Hmmmm, se pravi bo služkinja pospravila in skuhala, ter opravila še druge obveznosti? To so ponavadi nasveti ljudi, ki sami nimajo otrok in njihovo življenje ni pod stresom. Včasih je tudi boljše če ne grem spat, ker sem potem še bolj zaspana in utrujena. Boljše da se sploh ne umirim in ostanem kar v toku in tako ohranim še tisti mali kanček energije, ki mi je še ostal. 

MOGOČE PA Z DOJENČKOV NIMAŠ TISTE PRAVE RUTINE, DA BI LAHKO ZASPAL IN PONOČI SPAL?
Naj bo še tako dobra rutina, moj otrok preprosto noče spat (beri: tako je bilo pri Kim, Nik je popolnoma drug otrok). Ponovno nasvet nevednega človeka, ki nima otrok. Poskusiš prav vse in če se otrok pač odloči da ne bo spal, pač ne bo spal in s tem me moraš sprijazniti. 

Ljudje, prosim vas, da mi ne dajete nobenih nasvetov, ker te nasveti ponavadi niso prav nič koristni. Te nasveti mame spravljajo ob živce, čeprav vam tega ne povejo. Raje bodite tiho in nam le zaželite srečo in spanec. :) 

Lp, Sandra

You Might Also Like

0 komentarji