TELO PO PORODU, SLADKOR, TELOVADBA .... DANES PA RES ZAČNEM?

Ja, seveda! Tolikokrat izrečen stavek, da še sama sebi ne verjamem. O čem točno govorim? O zdravi prehrani in telovadbi. Sem zelo sladkosne...

Ja, seveda! Tolikokrat izrečen stavek, da še sama sebi ne verjamem.
O čem točno govorim? O zdravi prehrani in telovadbi. Sem zelo sladkosneda in sladkorju se ne odpovem zlahka, sploh pa ne čokoladi. Obsedena sem s čokolado in to je moja najslabša navada oziroma razvada. Te navade/razvade bi se rada znebila in prešla na zdrave navade, na zdrav način življenja.Svoje nezdravo življenje bi z veseljem zamenjala z zdravim. Kako enostavno se sliši. Pa še zlahka ni tako. Dobro leto nazaj mi je uspelo brez sladkorja in z manj OH zdržati kar 2 tedna. Rekord!
Počutila sem se noro dobro in imela sem res veliko več energije kot ponavadi. Vem, vse je v moji glavi. Psihično se moram prepričati, da mi to res škoduje. Nikoli nisem bila ekstra suhica, vedno sem imela in še vedno imam kakšen kg preveč. Po drugem porodu pa jih je ostalo kar nekaj več. Ne počutim se dobro, priznam. Kljub vsem člankom, objavam in številnim zapisom, da se mame po porodu ne bi smele sekirati glede svojega telesa...preprosto ne gre in gre. S svojim telesom nisem zadovoljna, zato je res zadnji čas da stvari resnično vzamem v roke in si rečem DOVOLJ JE. Ko se odločim, ponavadi hitro izgubim kakšno kilo in pa seveda tudi hitro poredim, če svoj zdravi ritual zanemarim. Kljub vsemu spoštujem svoje telo in vedno ga bom, je le na svet spravilo 2 čudovita bitja. Opažam da se je telo po drugem porodu kar spremenilo in odvečne kile so se razporedile tudi po drugih delih telesa in boki so postali širši...
Vsak ponedeljek se trudim dan začeti res zdravo in z nič sladkorja. Do sedaj še ni uspelo. Kdaj bo? Ne vem, res ne. Upam da čim prej.
Dostikrat si rečem, da nisem tako grozna kot sama mislim. Saj ko se uredim se počutim zelo dobro, samo te moje obloge okoli trebuščka me noro motijo. Moram si vzeti čas zase in za telovadbo. 
Sem že nekaj časa nazaj telovadila zjutraj, potem pa sem stvari ponovno opustila in spet smo na istem. Obupna sem! 
Bi rabila kakšnega motivatorja, a dobro vem da bom sama sebi največji motivator.  

Kako se bom vsega skupaj "poskušala" lotiti?
1.Postala bom pozitivna in najprej svoje telo sprejela takšno kot je. 
2.Imela bom fokus, fokus na dobre stvari, na nek cilj katerega si bom zadala. 
3.Verjela v zakon privlačnosti. 
4.Praznovala bom male zmage!
5.Vse kar moram narediti je, da najprej VZLJUBIM SEBE in seveda svoje telo. 
Pred kratkim sem našla super članek na spletni strani revije Sensa. Navdušil me je prijeten odstavek, ki ti da marsikaj misliti.

Kako se imeti rad, je priljubljena tema literature za samopomoč, ki nas ‘uči’, kako se lahko naučimo vzljubiti sebe. A če celotno zgodbo predelamo le na miselni ravni, bomo zelo verjetno sprejeli številne odločitve tipa: ‘od jutri bom redno telovadila’, ‘končno bom ljudem, ki stalno nekaj hočejo od mene, začela govoriti ne’, ‘vsako jutro si bom pred ogledalom ponavljala: Bravo, samo naprej.’
Roko na srce, te naučene lekcije delujejo le kratek čas, potem pa izhlapijo, podobno kot izpitna literatura po opravljenem izpitu.
Nič bolj niso učinkovite kot limonada v vročem poletnem dnevu. Malo nas ohladi, zatem pa, če se na globlji ravni nič ne premakne, vse ostane isto kot prej.
LP, Sandra!

You Might Also Like

0 komentarji