Četrtkov izlet v ARBORETUM Volčji Potok

Hey Hey mamite!  Pred dobrim tednom smo se s Kim in Nikom, ter mojo prijateljico in njeno družino, potepali v Arboretumu Volčji potok. ...

Hey Hey mamite! 


Pred dobrim tednom smo se s Kim in Nikom, ter mojo prijateljico in njeno družino, potepali v Arboretumu Volčji potok. Kakšen dan prej sem se odločila, da Kim popeljem še na zadnji poletno-počitniški izlet, se pravi preden ponovno vstopi v vrtec. Sama sem Arboretum nazadnje obiskala v svojem vrtcu, ko sem imela približno toliko let kot ima sedaj moja Kim. Nisem točno vedela kaj pričakovati, vedela sem le da nas bodo pričakali DINOZAVRI, KITI, DELFINČKI...

Odšli smo kar v zgodnjih urah in prišli v skoraj čisto prazni Arboretum. Ker sva s prijateljico imeli obe seboj 2 otroka (2 pod 3 leta, 2 nad 3 leta), sva kupili kar družinsko vstopnico in tako za 2 odrasla in 2 otroka plačali 20€, se pravi vsaka 10€. To se mi zdi še nekako ugodno, glede na to koliko stane živalski vrt. 

Takoj so nas pričakali KITI in DELFINI, te se nahajajo takoj ob vhodu v Arboretum. Otroci so bili noro navdušeni...ammmm...mame pa še bolj, haha. Na ogled sta bila celo srce in možgani kita. Neverjetno, koliko truda je vključenega v to. Vse pohvale!

Pot smo nadaljevali proti pravljični deželi, kjer so nas pričakali pravljični junaki. V hišici smo srečali Mojco Pokraculjo, Obutega Mačka, Volka in 7 Kozličkov in še in še. Ob vseh nadaljnih sprehodih in ogledih smo vedno naleteli na čudovite parke, kateri so bili polni rožic.Če bi hoteli prehoditi cel Arboretum bi kar trajalo, ker pa so otroci nestrpni in bi naj raje vse takoj videli, pač ni šlo. Pohvalila bi vse oznake, katere te usmerjajo kje se kaj nahaja. 
Pa smo le našli dolgo pričakovane dinozavre, pri katerih navdušenje ni dolgo trajalo, saj so otroci opazili ogromno igral.
Za naslednjič smo si pustili oglede rožic (orhidej, kaktusov) in pa metuljčkov. 


Igrala bi tukaj res najbolj pohvalila. Široka izbira in otroci so resnično uživali. Sama bi si edino želela, da bi zraven bil kakšna kavarna, kjer bi si mame lahko naročile kakšno kavico. Res je da so na voljo avtomati, a nit to-to. Na voljo je ogromno klopic in seveda tudi sence. Drugače v samem Arboretumu najdete kavarno z zelo prijetnim ambientom in mamice se seveda kavici nismo mogle upreti. Otroci pa so se posladkali s sladoledom. 
Iskreno povedano mi je bolj všeč Arboretum, kot pa Živalski vrt.
Se kmalu vrnemo...

Lp, Sandra

You Might Also Like

0 komentarji