SPANJE V SVOJI POSTELJI....KAKO NAM JE USPELO?

Večni problem staršev, je tako? Spanje z otrokom in to v zakonski postelji. Problem pa nastane, ko otroka želimo to odvaditi.  Točno vem, da...

Večni problem staršev, je tako? Spanje z otrokom in to v zakonski postelji. Problem pa nastane, ko otroka želimo to odvaditi. Točno vem, da je lepo tako otrokom, kot tudi staršem in veliko smo zato krivi starši. Prijetno stiskanje, toplo nam je, varno se počutimo tako mi, kot pa tudi otroci. Enako sem doživela tudi jaz, oziroma celotna družina. Kako se je vse skupaj začelo, končalo, kdaj in zakaj? 
Prav vse v tej objavi...


Začetki
Začetki so ponavadi prijetni in ko niti ne pomisliš kam te bo pripeljalo uspavanje v naročju mame in tresenje male ritke. Začelo se je s krči in posledično veliko nošenja po rokah. Seveda je tako tudi zaspala, pri meni v naročju. Pa so krčki minili in prav hitro po tem so na plan začeli kukati zobki. Hude bolečine in jok.... pa ponovimo vajo. Pričelo se je spanje v ta veliki postelji.

Zakaj?
Zato, ker se je veliko zbujala in veliko jokala. Iskreno, ni se mi dalo vstajati in ji konstanto dajati dudico, jo miriti in tolažiti. Kaj mi pa preostane drugega, kot pa da jo vzamem k sebi. In postelja je bila zapečatena. Partner se je veliko noči kar preselil v dnevno, na kavč. Preprosto ni maral stiskanja, zato nama je bilo s Kim res udobno. Mislim pa, da se noben ni zavedal kako bo to težko spremeniti, oziroma Kim odvaditi. 

Vmesna obdobja
Poskušala sem in to velikokrat. Okoli enega leta, sem poskusila stvari malo spremeniti. Še vedno sem jo uspavala na rokah in jo nato poskusila položiti v njeno posteljico, a se je gospodična v istem momentu zbudila in planila v jok. Ona je bila odločena, da ne bo spala v svoji posteljici, mami pa je bila odločena, da jo tega odvadi. Še lep čas je obveljala njena. Priznam tudi, da sem jo kdaj pa kdaj pustila tudi malo dlje jokati, a ni prav nič pomagalo.

Kdaj pa je uspelo?
Okoli drugega leta starosti. Prav takrat smo se rešili tudi dudice in vse skupaj združili. Spanje brez dudice in to v svoji postelji, v postelji katero je prinesla miška, katera je vzela dudico. Dobila je mladinsko posteljo, katere se je res razveselila. Spanje brez dude je osvojila zelo hitro, samostojno spanje pa malo kasneje. A je in to je zelo pomembno. 

Bi pa tudi malo potarnala o ljudeh, kateri so bili res zelo pametni. Ja kako pa je možno, da otrok spi z vama? To je pa res razvajen otrok. Tudi glede spanja v mojem naročju je bilo en kup zgražanja. 
Je sedaj kaj narobe z njo? Prav nič, enaka je kot otroci ki spijo v svoji postelji že od samega začetka. 

You Might Also Like

0 komentarji