UVAJANJE GOSTE HRANE : 1 teden

Pozdravljene! Nik je pred 2 dnevi dopolnil polnih 5 mesecev. Z uvajanjem goste hrane sva pričela že v 4 mesecu njegove starosti, a je bilo...

Pozdravljene!

Nik je pred 2 dnevi dopolnil polnih 5 mesecev. Z uvajanjem goste hrane sva pričela že v 4 mesecu njegove starosti, a je bilo očitno čisto prekmalu. Takrat sva pričela z bučko, za katero ni pokazal niti kanček interesa. Tako sem se odločila da počakam dobra 2 tedna. 

Očitno sem sedaj ujela tisti pravi čas za uvajanje.

Krožniček na sliki je iz trgovinice https://www.mrozek.si/. Zadnje čase pa prisegam tudi na bambusovo posodo in posledično tudi na žličke, po katerih Nik zelo rad je. Kupite jih lahko v spletni trgovini http://www.rebamboo.com/. Tudi krožniček na spodnji slike je iz omenjene trgovine. 

1. DAN

Prejšnji torek sem se lotila kuhanja korenčkove juhe in za Nika pristavila še nekaj koleščkov korenčka. Pa dajmo poskusit, sem si rekla. Korenčka pretlačim, sama ne uporabljam paličnega mešalnika, ker želim da v hrani še vedno ostanejo tisti drobni koščki zelenjave. Mu ponudim prvo žličko, drugo, tretjo,....pojedel je prav vse kar sem mu pripravila in to brez problema. Občutek sem imela, da sem skuhala celo malo premalo. Za prvič je jedel zelo lepo.

2. DAN

Drugi dan skuham pol malega krompirčka in dodam še malo korenčka. Zelenjavi oziroma vodi v kateri se kuha zelenjava, ponavadi dodam še kapljico ali dve olivnega olja. Tako je jed malenkost bolj okusna. Nik tudi tokrat poje do zadnje žličke, kljub temu da sem mu skuhala malenkost več, kot prvi dan.

3. DAN

Na vrsti je koleraba, katero prav tako pripravim z krompirčkom. Očitno mu koleraba ni prav pri srcu, ker je ni pojedel s takšnim užitkom kot pa ostalo zelenjavo. Tokrat ni pojedel vse, lahko rečem da vsaj polovičko. 

4. DAN

Pripravim mu korenček, krompirček in bučko. Očitno je to njegova najljubša jed (do sedaj). Res je pojedel veliko in res z velikim užitkom. Presrečna sem, ko ga opazujem kako lepo je in napreduje. Dodatni razlog za srečo je tudi ta, ker vedno manj poliva. Juhej!
Ta dan sem mu zvečer ponudila tudi mlečno-večerno kašico z okusom jabolka. Kaj mislite? Seveda, pojedel vse kar sem mu pripravila in še isti dan je s tem obrokom nadomestil obrok mleka. Malo me je skrbelo, če bo prespal celo noč ali če bi ga slučajno kaj zvijalo po trebuščku. Spal je od 20 zvečer in do 6 zjutraj.


5. DAN
Ta dan smo bili na obisku pri babici in dediju. Dedi mu je pripravil: korenčka, krompirčka in kolerabo. Dedi, kot dedi je pripravil res veliko hrane, lahko rečem da celo malo preveč. Malo sem se kregala nanj, kaj mu sploh pripravlja tako veliko. Sem se hitro uštela, saj je Nik res že velik jedec. Na koncu sem ga mogla kar malo ustaviti, ker sem se bala da bi bilo vse skupaj preveč za njegovega malega trebuščka. Brez obroka mleka je zdržal 3 ure in tako lahko rečem da je nadomestil kosilo. 
Nadaljevala sem tudi z večernim obrokom mlečne kaše, katero res obožuje.

6. DAN

Kot ste opazili sem ta teden bolj vztrajala na krompirčku, korenčku in bučki. Tudi ta dan mu ponudim te tri vrste zelenjave. 

7. DAN

Sedmi dan ponudim hokaido bučo. To sem skuhala in ponudila čisto samostojno, da jo je res okusil.  Po hitrem postopku jo je zavrnil, kar me je res presenetilo. 

Prekipevam od ponosa, kako je vse skupaj hitro osvojil. Kim je tako jedla šele pri 1 letu, zelo sta si različna. Z njo sem res imela velike borbe, glede uvajanja goste hrane. Vse je zavračala, pojedla ni niti enega celega obroka. Obupna je bila in prav naporna, zato pa sem sedaj toliko bolj vesela in ponosna. 

LP, Sandra


You Might Also Like

1 komentarji