MAMA: Robot in Hobotnica

Pozdravljene ROBOTKE in HOBOTNICE! Vem da se smešno sliši, a dejansko je tako in vedno bo tako.  Moški to preprosto ne morajo biti, niti n...

Pozdravljene ROBOTKE in HOBOTNICE!
Vem da se smešno sliši, a dejansko je tako in vedno bo tako. 
Moški to preprosto ne morajo biti, niti ne znajo tako kot me. Da ne bo pomote, so izjeme. :)

Zakaj Robotke in Hobotnice?
Ker delamo lahko preprosto vse, več stvari h krati in se ne bomo nikoli utrudile. Zavedamo se, da je to naša dolžnost, da živimo za svojo družino in prav za njo bomo naredile vse, pa naj bo to po dnevi ali po noči. Nič nam ni odveč, pa naj bomo še tako utrujene in tečne, svoji družini ne bomo rekle ne. Včasih sem presenečena sama nad samo, da mi vse to uspeva in kako lahko sploh zdržim ta tempo. A meni, kot mami prav vse uspe in na to sem ponosna. 
Mama bo vstala ponoči brez problema, tudi po 10x, samo da bo svojemu otroku ustregla, ga potolažila ali samo pleničko zamenjala. No, saj ne rečem da vstanem z lahkoto, včasih se počutim kot zombi, a čutim se dolžno in po drugi strani je to užitek. Nočno vstajanje, užitek? Ja, prav zato ker to resnično prehitro mine, ker dojenček prehitro zraste v malčka in potem v odraslega fanta. Zato sedaj želim uživati, pa čeprav v nočnih uricah. Po parih uricah spanja bo vstala kot da se ponoči ni nič dogajalo, si bo skuhala kavico in dan nadaljevala z vsemi svojimi močmi. Veliko stvari delamo h krati: kuhamo, pomivamo, pospravljamo, likamo, peremo in po možnosti z otrokom v rokah, med tem ko se že drugi "dere" iz sobe. Lahko rečem da smo sužnje same sebi, ker želimo prav vse tipi-topi, se pravi da je v stanovanju prav vse na mestu. Zato mamam pravim kar robotke. Mame je treba ceniti, ker toliko trudi kot ga ona vloži, ga ne vloži nihče in v to sem prepričana. Se kdaj čudite same sebe, kako to sploh zmorete? Jaz se to sprašujem vsakodnevno, kako sploh zdržim ta tempo, kako ne podležem utrujenosti? Tu se izkažemo kot robotke, robotke ki nikoli ne omagajo in naredijo to kar si zaželijo otroci. 
"Mami, palačinke bi jedla. Seveda Kim, bom naredila." A dejansko zavijam z očmi in komaj čakam, da bo čas za spanje. Otroku tega nikoli ne bom pokazala, ker prav njemu/njej sem vzor.Naše lovke so neprecenljive in včasih preprosto rabimo čas zase, čeprav smo z mislimi še vedno pri družini. 

You Might Also Like

0 komentarji