MAMI, ATI! ZAKAJ SE KREGATA?

Se vam je že zgodilo, da ste s prepirom prizadeli svojega otroka? Pred kratkim je Kim v joku pristopila k meni in me prosila naj se z atije...

Se vam je že zgodilo, da ste s prepirom prizadeli svojega otroka?
Pred kratkim je Kim v joku pristopila k meni in me prosila naj se z atijem ne kregava. Si predstavljate kako sem se počutila? Grozno, kar pogreznila bi se. Pa prav za prav ni bilo nič takega. S partnerjem se ne kregava veliko, pač pride do kakšnega izpada, a je vse hitro pozabljeno in ponovno vse na mestu. Včasih do tega pride čisto brez veze, vendar se otroci tega na žalost še ne zavedajo. 
Vidno je bila prizadeta, zato sem se odločila da ji na preprost način povem zakaj sploh pride do tega in da se ati in mami zato nimata nič manj rada.

"Hudo ti je, vem Kim in mamica te popolnoma razume. Tako ti bom povedala,.... odrasli se pogosto kregamo in to je del življenja. Naj ti ne bo hudo, saj se imava z atijem še vedno enako rada. Občasno je tudi nama lažje, ko se malo pokregava en na drugega. To ni nič slabega, res ne! Obljubim ti, da se bova potrudila in manj kregala. To je skoraj enako oziroma je enako, ko se mamica krega nate in v istem trenutku že vse pozabiva. Vem da si jezna name, ko se kregam nate, a te imam kljub temu zelo rada in enako je pri nama z atijem. Zavedaj se, da prepir ni prav nič slabega. To je del sporazumevanja, ko se odrasli v nečem ne strinjamo. Hvala ti, ker naju razumeš."

To je del življenjskega procesa, se strinjate z menoj? Nekateri starši prepire skrivate pred otroci, zakaj? Sama ne počnem tega in tega nikoli ne bom počela, ker mislim da je to nekaj normalnega in nima smisla to skrivati. Otroci morajo to sprejeti. 
Seveda pa govorim o normalnih prepirih, ne tistih groznih izpadih, s katerimi otroka res prestrašiš. 
Najini prepiri, so nekaj vsako mesečnega in ni me sram tega, ker to je proces življenja. Prepiri te spremljajo skozi celo življenje. Najprej prepiri s starši, s fantom, s partnerjem in nenazadnje tudi s svojimi otroci. S prepirom sprostiš svojo jezo in potem lažje zadihaš.


Se strinjaš z menoj?
Lp, Sandra

You Might Also Like

0 komentarji