ZDRAVO SLADKANJE

Kljub temu da sem spremenila svoj način prehranjevanja, mi občasno še vedno paše kaj sladkega in takrat se z veseljem malo razvajam. Glede n...

Kljub temu da sem spremenila svoj način prehranjevanja, mi občasno še vedno paše kaj sladkega in takrat se z veseljem malo razvajam. Glede na moje rezultate, ki jih trenutno dosegam, si to iskreno zaslužim. Gre za zdravo sladkanje in po čem točno posegam si preberi prav v tej objavi. 
Veliko idej glede priprave sladic sem dobila prav pri svoji osebni trenerki Kristini. Na njeni Fb strani boste našle ogromno idej, tako za zajtrk, malice, kosilo in večerjo. Kliknite TUKAJ in si poglej njene top ideje za zdrave jedi. 
Kot sem že v preteklih objavah omenjala, sem res zelo sladkosneda in prav zato sem se odločila za zdrav način sladic. Jedi so res preproste in ti vzamejo res minimalno časa. 

Veliko navdušenj je bilo nad spodnjo slikico in sicer sem pripravljala zdrave palačinke. Palačinke, ki vsebujejo samo banano in jajca. Hitro in preprosto, po vrhu pa še zdravo. Zraven si ponavadi še dodam žlico ali dve domače marmelade, katere ne vsebujejo sladkorja. Super dodatek je tudi skuta ali pa arašidovo maslo. 
Iz enakih sestavin naredim tudi šmorn, ki pa je za pripravo še bolj preprost. Za še bolj slasten šmorn pa dodam še žličko CAVALIER lešnikovega namaza, ki vsebuje naravna sladila (stevia). Prav ta je iz spletne trgovine http://www.zdravobrok.si/. Drugo sladico, ki sem jo pripravljala so piškoti. Piškoti, ki ne vsebujejo prav nič sladkorja. Gre za ovsene piškote z oreščki.

KAJ RABIMO?
- 50g masla
- 250g ovsenih kosmičev
- 2 jajca
- 100g mešanih oreščkov
- 50g pirine polnozrnate moke 

PRIPRAVA
Najprej v ponvi razpustimo maslo in dodamo ovsene kosmiče, katere pražimo do zlato rumene barve. V posodi stepemo 2 jajca in jim dodamo ohlajene kosmiče. Dodamo mlete oreščke in moko in vse skupaj zmešamo. Oblikujemo piškote, ter jih položimo na peki papir. Pečemo na 190 stopinj, približno 15 minut. 


Pa dober tek!

You Might Also Like

0 komentarji