JE MAMI SPLOH DOVOLJENO?

Pozdravljene! Ohhhh, kakšno grozno obdobje imamo doma. Saj ne vem, ali bi se jokala, ali smejala. Takšnih občutkov od kar sem mama še ni...

Pozdravljene!


Ohhhh, kakšno grozno obdobje imamo doma. Saj ne vem, ali bi se jokala, ali smejala. Takšnih občutkov od kar sem mama še nisem doživela. Občutki prav nič prijetni, predvsem nemočni, polni strahov in skrbi. Kaj se dogaja?
Ste že znašli pred situacijo, ko si popolnoma nemočen/a? Je mami sploh dovoljeno reči da je NEMOČNA, da pravzaprav NE ZMORE VEČ in da se bo ZRUŠILAMislite, da je mama robot, ki je lahko pokonci noč in dan in da bo po 2 tednih ali več neprespanih noči in dni, stala pokonci brez da bi rekla da ne zmore več? Mogoče katera res, vendar jaz ne. Sem v fazi ko preprosto ne zmorem, ne zmorem več razmišljati, še takrat ko imam možnost spat, ne morem, ker sem preprosto preveč utrujena. 
Nik je zadnje čase totalno naporen, Kim pa se je nekako vnesla. Od prejšnjega tedna prebolevamo 6 bolezen in zraven še izraščanje zob. Nalepljen je name, noč in dan. Ne morem več kuhat, niti pospravljati. Sedaj pišem objavo, on pa se že dere v postelji (objava je napisana v obrokih)...mami pridi me iskat. To je noro, res! Pa tako sem z veseljem govorila, kako je ta otrok drugačen od Kim, ma isto je. Sedaj je še težje, ker imam toliko več stvari za narediti. Kim me vsak dan prosi, da bi ustvarjale decembrsko dekoracijo, jaz pa vsak dan prestavljam. Počutim se grozno in h krati nemočno.


2 dni nazaj, bil je večer in moj dragi je odšel na fitnes. Tako sem ostala sama z 2 otrokoma, katera sta bila noro tečna. Ok, Kim je že on uredil in stuširal, tako z njo nisem imela problema. Vendar bo že vedno nekaj našla, da bo najedala prav takrat ko ni treba. Nik...jok in stok, uspavanja od 18.30 pa do 21.00. Je vmes že par krat zaspal in se spet zbudil. Ponovi vajo! In prišel je tisti trenutek, ko sem se zlomila...jok. Ja, jaz sem jokala v trenutku obupa in nemoči. Ne zmorem več, a sem res tako nesposobna uspavati svojega otroka.  Kot sem že omenila, smo imeli 6 bolezen in prav tisti dan je dobil izpuščanje in glava ga je vidno srbela. Čudno mi je bilo, ker ponavadi ti izpuščaji naj ne bi srbeli. Celo, ampak res celo noč se je zbujal na 15-30min. Si predstavljate kako je bilo zjutraj?! Mama zombi, all day long.

Marsikatera bo rekla, saj imaš partnerja pa naj on pomaga in uspava. Je tako in tudi mi pomaga, vendar mama je mama in Nik včasih celo noče pri atiju zaspati. Vikendi so njegovi oziroma noči, vendar ne morem tudi sama spati, če slišim svojega otroka jokati. Imam slabo vest in po glavi se mi poraja vprašanje, kaj če hoče mamo?! A kompliciram? Pa kaj, mislite si kar hočete. Morala sem se izpovedati in sedaj mi je malenkost lažje, saj vedno dobim toliko dobre podpore mojih sledilk. Hvala, drage moje.

You Might Also Like

0 komentarji