Preveč ljubezni do otroka, škodi?

Je to sploh možno?  Zakaj sem sploh prišla do tega zapisa? Zakaj o tem sploh razmišljam? Oseba, ki mi je zelo blizu je mnenja, da je moj ...

Je to sploh možno? 
Zakaj sem sploh prišla do tega zapisa?
Zakaj o tem sploh razmišljam?
Oseba, ki mi je zelo blizu je mnenja, da je moj otrok preveč navezan name in da ga imam mogoče malo preveč rada. Resno? Ta izjava me je dobesedno vrgla na rit. Kako mi sploh upaš kaj takšnega reči? Pa saj to je vendarle moj otrok, otrok za katerega živim. Ljubim ga/jo, ljubila ga/jo bom, pa naj bo to po tvoje preveč ali premalo. To je moja ljubezen, ljubezen katero čutim jaz in posledično tudi moj otrok. 

Od kar sem postala drugič mama je Kim postala bolj občutljiva, čustvena in posledično več joka. Rabi več nežnosti, več pozornosti in še 1x več ljubezni. Jo zato dobi preveč? Nikakor! V to sem prepričana in od tega ne odstopim. Seveda je še bolj navezana name, saj se včasih zaradi svojega bratca počuti ogroženo. Pa iz moje strani seveda ni ogrožena, a po drugi strani jo vendarle razumem in nekako čutim, kar ona čuti. Hudo mi je, ko jo gledam žalostno vsako jutro, ko odhaja v vrtec. Zakaj ji je hudo? Prav zato ker dobro ve, da sva z Nikom vsako dopoldne doma. Pa da ne bo pomote, Kim je skoraj vsak teden 1x-2x z nama doma, delno tudi zaradi moje slabe vesti in njenih histeričnih izpadov. Mogoče bom izpadla grozno, a včasih sem prisiljena lagati. Občasno ji lažem da hodim že malo v službo, Nik pa v varstvo. Tako je njej lažje in tudi meni. Otrok rabi veliko ljubezni, nežnosti in pozornosti. Nekateri več, nekateri manj. Nekateri so bolj občutljivi, nekateri manj. Moja Kim je ena iz med otrok, kateri rabijo veliko, res veliko pozornosti. Smo v obdobju strahov in takrat ji pokažem še več ljubezni in več razumevanja. Mislim, da ni prav nič narobe, če je otrok bolj čustven. Vse enkrat mine in tudi to bo, do takrat pa ji nudim ljubezni kolikor se da veliko. Ona je moje vse, moje življenje, moj zrak, resnično vse in ne predstavljam si, da bi svojemu lastnemu otroku nudila manj ljubezni, kot pa si jo dejansko zasluži. Celo vesolje in še več!

Sedaj pa mi naj nekdo pove, kako naj takšnemu otroku odrečem "preveč" ljubezni? Mislim da me bo vsaka mama podprla v tem zapisu, saj ljubezni ni nikoli ni preveč. Je tako? 


                                                                       Foto: Studio Prispodobe

You Might Also Like

0 komentarji