PREŽIVLJATE KVALITETEN ČAS Z OTROKOM?

Pozdravljene mamice! Mislim, da se prav vsaka iz med nas dobro zaveda kvalitete časa, ki ga preživi s svojim otrokom. Pa je dejansko res k...

Pozdravljene mamice!

Mislim, da se prav vsaka iz med nas dobro zaveda kvalitete časa, ki ga preživi s svojim otrokom. Pa je dejansko res kvaliteten ali je vse nekaj na hitro, da bi se me dobro počutile, med tem ko otroci še vedno niso dobilo to kar so si res zaželeli, naše pozornosti.
Takrat je na vrsti slaba vest, ki nas v trenutku najde. Trudimo se po vseh možnih močeh, a še vedno ni to, to. Veliko ljudi me sprašuje kako mi vse skupaj uspeva, se pravi blog, telovadba, različni opravki in pa seveda otroci. Od kar sem spremenila svoj način življenja, se pravi da sem ga obrnila v pravo smer, zdravo smer, se je tudi čas preživet z otroci pokazal, kot kvalitetno preživet čas. Šele sedaj opažam kako malo rabi Kim, tisti kanček moje pozornosti, da jo resnično osreči. Verjemite mi, da tudi vi v sebi ne boste zadovoljni, če vaš otrok ne bo srečen. Vem, da smo si med seboj glede tega zelo podobne in vse bi nekaj na hitro, ker se nam mudi kuhat in po opravkih. A kaj vas stane, če kuhanje zamaknemo za tistih 15min, ki bodo za otroka najlepše minutke z njegovo mamo. KAKO SAMA PREŽIVLJAM KVALITETEN ČAS Z OTROKOM?
Mislim, da me Nik pol toliko ne rabi, kot pa Kim ki je že prava punca. Seveda tudi Niku namenjam pozornost, saj sem celo dopoldne in delček popoldneva čisto njegova. Podala vam bom nekaj primerov kako mi dve s Kim preživljava kvalitetne urice ali samo minutke čisto sami. 

USTVARJANJE
To je največji užitek otroku...packanje in ustvarjanje čisto po njegovih željah. V enem iz med zadnjih objava sem se pritoževala nad Nikom, kako je konstantno prilepljen name in da ne morem prav nič postoriti. Takoj naslednji dan se je izkazalo čisto drugače. Kim sem pustila doma in Nik je bil noro priden (spal 3 ure v kosu, v posteljici). Že nekaj časa sva si želeli ustvarjati decembrsko dekoracijo in takrat je bila enkratna priložnost. Poslušali sva božične pesmice in ustvarjali. Čudovito je bilo in obe sva se počutili super in predvsem zadovoljno.

MISELNE IGRE
Spomin, puzzle, domine in še marsikaj drugega. Ob tem sem zabavam tudi jaz in lahko rečem da tudi zelo uživam. Najina najljubša igra je seveda spomin. Sedaj je Kim v obdobju, ko ima zelo rada miselne igre in tudi Božičku je naročila marsikaj od tega. Tudi sama se že veselim novih igric...hehe.

NAJINI DNEVI/ZMENKI
To je nekaj najboljšega. Kino je njen najljubši zmenek. Poleg kina radi obiščeva tudi Minicity in ostale igralnice. Rade obiščeva tudi Otroški bazar. V času decembra imava plan koncerta (Nina Pušlar) na prostem, v res poznih večernih urah. Čisto najin večer in Kim se že res zelo veseli. Poleti opraviva kakšen obisk bazena ali živalskega vrta.

URESNIČEVANJE NJENIH ŽELJA
"Mami, danes bi pa rada šla v Mcdonalds". Z veseljem jo peljem, po res dolgem času. To so res takšne lušne malenkosti, ki ji sežejo v srce in ostanejo v spominu. 

OTROKU BODI NA VOLJO
Naprimer, danes sem Kim obdržala doma in sem jim povsem na voljo. Obljubila sem ji, da se bova veliko igrale, če bo le čas in Nik dopuščal. Srečo imam, da je Kim že tako velika punčka in h krati zelo razumljiva. 

Pravega kvalitetnega časa se dolgo nisem zavedala tudi sama, a sedaj mi skoraj več pomeni, kot pa mojemu otroku. Tudi sama sem vesela, ko lahko naredim nekaj kvalitetnega. Zelo sem hvaležna za naše skupne dneve. 
Lp, Sandra

You Might Also Like

0 komentarji