ALELUJA...MOJ CELULIT IZGINJA!

Pozdravljene! Opažam, da se na splošno zelo malo govori o celulitu, vsaj med nami ženskami (mediji so čisto nekaj drugega) in da je to sko...

Pozdravljene!

Opažam, da se na splošno zelo malo govori o celulitu, vsaj med nami ženskami (mediji so čisto nekaj drugega) in da je to skoraj nekakšna tabu tema. Odločila sem se, da skupaj z Mojco (salon Alaria) napiševa kratko blog objavo o ženski pomarančni koži oziroma celulitu. Skoraj bi lahko rekla, da me celulit spremlja že od najstniških let. Nikoli nisem bila športnica, noben šport me ni kaj dosti zanimal, mogoče le ples ali skupinske vadbe (glasba me motivira). Obremenjevala se nisem kaj dosti, saj se zadaj nikoli nisem kaj dosti gledala, a sem se ga zavedala, še predobro. Sedaj ga je pol manj in na to sem ponosna. Kako sem ga odpravila? Beri dalje... 
Na začetku bi dodala delček objave, katero je napisala Mojca. Gre za nekakšna dejstva o celulitu in na splošno nekaj besed, nato pa še sledi moja zgodba. 



Obstajajo določena »dejstva« glede celulita:
- celulit ni estetsko privlačen;
- med 80% in 90% žensk ima celulit;
- obstaja več različnih faz oz. izraznih oblik celulita;
- celulit je skozi leta lahko vedno bolj viden;
- vsako dekle si želi nositi kratke hlače ali krilce, neobremenjeno s celulitom.


Nesporno se nas veliko število deklet spopada s problemom celulita. In prav nobena od nas ni do tega ravnodušna. Slaba novica je to, da ga bomo najverjetneje imele, saj celulit ni nič kaj drugega kot maščoba, dobra novica pa je to, da lahko tudi same precej postorimo, da ga preprečimo ali omilimo. Predvsem sta tukaj pomembna pitje zadostne količine vode, gibanje in ustrezna (zdrava) prehrana.


Priporočeno je popiti približno 2 litra vode dnevno. Ob aktivnosti in vročih dnevih je potrebno popiti še več vode. Če ti voda ne gre ravno z lahkoto po grlu, si vanjo stisni nekaj limone ali pomaranče ali čez noč v vodo namoči meliso ali meto.


Z gibanjem ni mišljeno, da je potrebno vsakodnevno hoditi v fitnes za 2 uri ali vsak dan preteči 15 kilometrov. Npr. avto zamenjajte za kolo ali pa delajte počepe med umivanjem zob, tudi sprehod s pospešenim korakom bo fantastičen.


Zdrava prehrana…o ne, spet bo treba na dieto. Prosim, ne! Vse kar je potrebno je, da ješ z glavo. Uravnoteženost je ključ do uspeha. Pregrehe naj postanejo nagrada 1x tedensko.


Zelo malo žensk ve, da lahko celulit v prekomernem obsegu povzroča tudi resnejše težave, kot npr. poslabšuje motnje pri cirkulaciji krvi v celico in upočasnjuje proces odstranjevanja odpadnih snovi. Po domače, zastaja nam limfni obtok, kar prepoznamo kot težke in zatekle noge, celulit se pa izraža kot pomarančna koža. Kako pa pospešimo limfni obtok? Z vsemi zgoraj naštetimi nasveti.


Proti celulitu pa si lahko še učinkoviteje pomagamo z različnimi proizvodi in anticelulitnimi masažami.

Pri vseh nasvetih je važno to, da smo konstantni in to počnemo skozi celo leto, saj bomo na vroče dneve, kratke hlače in oblekice pripravljene kadarkoli. Predvsem pa je to tudi bolj zdravo, saj je sezonsko odstranjevanje celulita tudi šok za telo. Pa še samozavestne bomo celo leto.
-Mojca,Alaria

MOJ CELULIT IZGINJA
Kot je že Mojca zapisala, gibanje in zdrava prehrana sta ključna. S tem se popolnoma strinjam, saj od kar jem zdravo in vsaj 3x tedensko telovadim je celulita pol manj. To je zame velik uspeh in na to sem ponosna, saj se v svojem telesu počutim še boljše.
Poleg hrane in gibanja, sem v svojo rutino vključila tudi kozmetični izdelek, ki naj bi zmanjševal prisotnost celulita. Verjamem, da mi je tudi to pomagalo. 

KENKAI PROTAGONIST

Kenkai obljublja topljenje odvečnih maščob, odstranitev celulita in. večji tonus mišic. Pri sebi sem predvsem opazila, manj celulita, ostalih stvari na žalost ne. Priznam, nisem bila  redna uporabnica, včasih se mi preprosto ni  dalo mazati, ker sem bila preveč utrujena. Mi je pa všeč to, da pri tem izdelku ni potrebna masaža. Izdelek naj bi začel delovati v cc 10 dneh, a sama sem razliko opazila šele po 1 mesecu. 
Všeč mi je predvsem njegova sestava, saj je resnično naraven in na koži deluje zelo negovalno. 
Glavna sestavina so IZVLEČKI MORSKIH ALG. Navdušilo pa me je predvsem to, da ne vsebuje PARABENOV, KONZERVANOSV, GENSKO SPREMENJENIH SESTAVIN, BREZ DODANIH DIŠAV in NI PREIZKUŠEN NA ŽIVALIH. Kar je res vse TOP! 
Uporabljala sem ga v večernem času, kot sem že omenila, včasih ja in včasih ne. Kombinacija vsega skupaj, mi je res pomagala. 



Testirala pa sem tudi njihov SERUM ZA UČVRSTITEV PRSI, pri katerem pa nisem opazila razlike, saj s čvrstimi prsi nisem nikoli imela problemov. Res pa, da mi je k temu pripomoglo tudi to, da nisem dojila.
Sestavine so podobne, kot pri zgornjem produktu. Tu so glavna sestavina MORSKI MINERALI, v kombinaciji z izvlečki PLANTONSKIH ALG. Deluje zelo negovalno in čudovito diši.

Objava je nastala v sodelovanju z http://si.kenkai.net/ in izdelek iz strani salona Alaria ni preverjen, vendar sem ga sama testirala.
Mnenje je iskreno!

You Might Also Like

0 komentarji