MATERIALISTIČNI DECEMBER

Je še kdo od vas popolno istega mnenja, da meseca decembra prevladujejo samo še darila in vsako leto je manj tistega pravega čarobnega čara,...

Je še kdo od vas popolno istega mnenja, da meseca decembra prevladujejo samo še darila in vsako leto je manj tistega pravega čarobnega čara, kateri bi recimo moral biti. 
Vso to čarobnost pokvarijo že trgovine, ki definitivno pretiravajo s svojimi okraski, že septembra/oktobra. To je čisto preveč in za moj okus pokvarijo tisti pravi čar decembra. 

Se še spomnite naših/vaših daril, ko smo bili otroci?
Se spomnite tiste prave iskrice v očeh, ko smo bili v pričakovanju Miklavža?
V mojem otroštvu ni bilo Božička. Ko sem bila res majhna sem bila 2x na Dedku mrazu, dokler sta bila mama in oče zaposlena v tisti službi, katera je omogočala to. Skratka, darila sem dobila le od enega dobrega moža in ta je prinesel čar, res tisti pravi čar, za katerega sem sedaj prepričana, da ga današnji otroci ne občutijo.
Sedaj oziroma v teh časih je december postal popolnoma materialističen. Govori se samo že o darilih, v vseh možnih medijih in tudi med nami. Žalostno! Mene osebno je kar groza, ko razmišljam koliko daril dobi moj otrok. Pri eni teti, drugi teti, pri eni babici, pri drugi babici in seveda še doma, no pa še kdo kaj mimogrede prinese. Je to normalno? Bodo otroci sploh znali ceniti malenkosti? Sama ima še vedno v spominu darila, ki mi jih je prinesel Miklavž. To so bila po večini: sladkarije, suho sadje, sveže sadje in občasno tudi kakšne nogavice ali copati. Kakšne igrače? Te so na vrsto prišle 1x letno in sicer v času rojstnih dni. 
Male razvajene riti, jim pravim. Pa če je res tako, polne riti vsega imajo in še jim ni dosti. Mi je bilo letos kar slabo, ko je Kim v roke dobila katalog z igračami. Ona bi imela vse možne igrače, pa tudi če jih je že prerasla. No, saj jih je lepo gledati ob odpiranju daril, ko jim oči res žarijo. Če gledam iz druge strani, smo pač v takšnih časih, ko sem tem rečem preprosto ne moreš upreti, niti spremeniti. To je logično, a vse eno, kar je pa preveč, je pa preveč. 
V oči me bodejo tudi tista res draga darila, se pravi elektronska darila. Ljudje vedno več zapravijo, za te zadeve. Lahko rečem, da celo tekmujejo, kdo bo zapravil več in kod bo kupil bolj dragoceno darilo. Mi odrasli pa smo letos sklenili, da se za praznike ne obdarujemo prav nič. Olajšanje, dobesedno. Sva pa s Kim letos ustvarjali sami in tako bo Kim svojim sorodnikom podarila svoja lastna darilca. Kaj in kako bova vse skupaj podarili, pa v eni iz med prihodnjih objav. 

Pravi čar decembra je družina, božična večerja in skupno druženje. To je največje darilo!Ustavila bi se tudi pri rojstnih dneh, pri katerih je enako. Mi imamo striktno zmenjeno, da se za rojstni dan dobijo samo oblačila in sladkarije. No, mogoče se včasih zgodi kaj drugače, a to je res izjema. Igrače so res samo za Božič. Veste kaj me tudi zmoti, to da si znamo dati samo še denar. Prav nobenemu se ne da do trgovine in tam izbrati pravo darilo zanj/za njo. Iskreno...bolj bi bila vesela ene rožice, kot pa tistih nekaj €. 

Svet je popolnoma postal materialističen in tisto pravo darilo smo mi SAMI. Bodimo hvaležni za svoje ZDRAVJE, LJUBEZEN, SREČO in nenazadnje tudi za naš DENAR, ki ga včasih zapravljamo brez potrebe. 

You Might Also Like

0 komentarji