PRAZNIČNA PEKA PIŠKOTOV: Piškoti s kakavom

Pozdravljene! No pa je tu še ena praznična objava. Tokrat sem pekla malo drugačne piškote. Takšne, ki mogoče niso prav tipični za prazničn...

Pozdravljene!

No pa je tu še ena praznična objava. Tokrat sem pekla malo drugačne piškote. Takšne, ki mogoče niso prav tipični za praznične dni. Nastali so piškoti s kakavom in tokrat sem imela super pomočnico. Nastale so smrekice in pa piškoti z odtisom imena mojih otrok. 

PIŠKOTI S KAKAVOM

SESTAVINE
- 200g kokosovega olja (Eko Škrnicl)
- 2 žlici medu
- 2 mala jajaca
- 80g kokosovega sladkorja (Eko Škrnicl)
- 10g vanilijevega sladkorja
- 1 žlička pecilnega praška
- 25g nesladkanega kakava (Eko Škrnicl)
- 1 žlička in pol cimeta (Eko Škrnicl)
- 250g pirine polbele moke (Eko Škrnicl)

POSTOPEK
Najprej sem z električnem mešalnikom zmešala: kokosovo olje, sladkor, jajca, med in vanilijev sladkor. Tem sestavinam nato dodam: cimet, kakav, moko in pecilni prašek. Vse skupaj zamesim. 
Ne se ustrašit (tako kot jaz), če se vam bo masa zelo pacala in ostajala na rokah. Sama sem mislila, da sem kaj narobe naredila, pa se je le izkazalo, da je vse v najlepšem redu. 
Masa oziroma testo je počivalo kar nekaj uric. Nato pa sva z mojo pomočnico Kim oblikovali piškotke v smrekice in pa piškotke z imeni. Piškote sem pekla cc 10min, na temperaturi 190 stopinj.
Odtise imen lahko naročite tukaj http://www.okdobrote.si/ in če še niste opazili, do jutri podarjamo 1 leseni pečat na moji FB strani.
https://www.facebook.com/modernaMAMAblog/.

Objava je nastala v sodelovanju s trgovino https://www.eko-skrnicl.si/.

You Might Also Like

0 komentarji