KAKO MI JE USPELO SPROŽITI POROD?

Pozdravljene! Ko je porod mimo, čas mineva zelo hitro in otroci prehitro rastejo. Sama ne morem verjeti, da je mimo že celih 9 mesecev, od...

Pozdravljene!

Ko je porod mimo, čas mineva zelo hitro in otroci prehitro rastejo. Sama ne morem verjeti, da je mimo že celih 9 mesecev, odkar je na svet prijokal moj Nik. O samem porodu oziroma o obeh mojih porodih sem že veliko pisala, a po dobrem razmisleku, sem ugotovila, da vam do sedaj še nisem zaupala svoje taktike, katera mi je porod sprožila predčasno in to kar v 37 tednu nosečnosti. 
Mislim, da ni nosečnice, ki ne bi želela roditi pred samim rokom, je tako? Tudi pri meni je bilo enako in z veseljem se pohvalim, da mi je to uspelo pri obeh porodih in mislim, da celo zaradi istega razloga. Vse skupaj se je izkazalo (da to dejansko deluje) šele pri drugi nosečnosti. O čem govorim?

TOPLA KOPEL
Ta me je rešila dolgega čakanja in vse uredila predčasno, vendar ne prekmalu. Tople kopeli sem se v prvi nosečnosti lotevala res pogosto in priznam, da se nisem sploh zavedala kakšno škodo lahko naredim, a na srečo se je vse lepo razpletlo do 37 tedna, ko je na svet prikukala moja Kim. 

V drugi nosečnosti se nisem kopala, a sem imela res veliko željo, saj me je to kot nosečnico, res sprostilo. Imela sem veliko problemov glede išiasa in proti koncu je postajalo vedno bolj boleče in nevzdržno. 
Nastopil je začetek 37 tedna, bil je četrtek in mene je noro bolelo tam spodaj + išias. Pa se le odločim za toplo večerno kopel in za malo razvajanja, v upanju da mi bolečine malo popustijo. Vse je potekalo super in še vedno kazalo da od predčasnega poroda ne bo nič. Prišel je petek in z njim jutro. Odidem na wc in zagledam belo-prozorni čep na hlačkah. Si predstavljate moje veseleje, ker se le nekaj dogaja? Petek mine, pride sobota in z njo ponovno hude bolečine. Zjutraj s Kim odideva na sprehod do mesta, v upanju da bolečine pustim doma. Do mesta sem še nekako prišla, nazaj pa je hoja postala prava muka. Noro me je pritiskalo navzdol in bolečina se je stopnjevala (pa ne popadki, temveč išias in ostale bolečine), komaj sem prišla do doma, še Kim me je priganjala. Pridem domov, kjer nisem mogla ne stati in ne sedeti. Ponovo se odločim za kopel, saj mi je ta v prvo omilila bolečine. Pred samo kopeljo še skočim na wc in ponovno na hlačkah zagledam čep, vendar tokrat v rjavo-rdeči barvi, pomešan z sluzjo. To je to, jutri grem roditi, si rečem. Partner me je čudno pogledal, a jaz sem bila vsa navdušena. 
Pride nedelja in z njo jutranji popadki, kateri so se vlekli čez cel dan. Okoli 18 ure se ponovno odločim za toplo kopel, katera je potem točno ob 19 uri sprožila to, da mi je voda kompletno odtekla. Točno ob 20.02 pa sem v rokah že držala svojega Nikca. 
Če dobro razmislim, bi tu lahko vključila tudi samo sobotno hojo oziroma sprehod do mesta, saj bi mi tudi to lahko pripomoglo k porodu.


Kako sta potekala oba moja poroda pa si preberi na naslednjih povezavah:
-http://www.modernamama.si/2017/01/porodna-izkusnja-iz-prve-nosecnosti.html
-http://www.modernamama.si/2017/04/porodna-izkusnja-iz-druge-nosecnosti.html

You Might Also Like

0 komentarji