DOJENČKOVO KOSILO: Gosta krompirjeva juhica s hrenovko

Pozdravljene! Ponovno sem pripravljala oziroma kuhala nekaj hitrega in okusnega. Nik je postal pravi mali izbirčnež. Začel je zavračati do...

Pozdravljene!

Ponovno sem pripravljala oziroma kuhala nekaj hitrega in okusnega. Nik je postal pravi mali izbirčnež. Začel je zavračati določene okuse in sicer tiste navadne kašice, kuhane samo v slani vodi in s kančkom olivnega olja. On se je odločil, da bi raje bolj okusno hrano, včasih celo tisto, katero je cela družina. 

Danes (ponedeljek) sem mu pripravila gosto krompirjevo juhico in da bi bila še ta bolj okusna, sem ji dodala še malo hrenovke. 

SESTAVINE (količino dodajate po svoje)

- 3-4 male krompirje
- 2 mali otroški hrenavki
- polovica jušne kocke, lahko dodaš tudi jušno osnovo (sama je nisem imela)
- malo česna v prahu

POSTOPEK

Krompirčka narežeš in ga malo popražiš na olivnem olju. Dodaš polovico jušne kocke, katero predhodno stopiš v vodi. Vse skupaj sem kuhala cc 15 minut in nato dodala še hrenovko, katero sem pred tem na drobno narezala. Ko je krompir do dobro skuhan, ga kar v sami juhi dobro pretlačiš. Lahko ga tudi zmiksaš s paličnim mešalnikom, sama tega nisem želela narediti, saj sem hotela, da juha ostane gosta. Nastala je noro okusno kosilo, za mojega Nika.Preberi si tudi:
Dober tek!

You Might Also Like

0 komentarji